Бойко изчерпа ресурса на доверие към който и да е следващ популист

Лицемерие е да искаш 1 лев субсидия, а никой да не знае кой те финансира. Да трябва да бъде намалена, това е безспорно. Да, партиите трябва да разчитат повече на членския си внос.
НО…. нямаше дебат дали да бъде 1 или 5 лева, а само популистко най-ниско равнище.

При всички случаи трябваше да има икономическа обосновка.

Нека предупредя ИТН и тези, които стоят като финансиране зад тях, защото има богати хора, част от които уважавам. Те са движени от личните си битки с Борисов, имат сметки за уреждане. Но това са лични битки, които да бъдат така добри да водят извън големия обществен и политически дебат.

България повече не може да бъде лъгана по схемата на Борисов, с незнайно откъде финансирани политически проекти и с нов вожд.

Не ми е достатъчно да познам само Слави като лице на промяна. Не мога да вярвам, че всеки негов избор е и мой, както го правеше Борисов.
Трябва прозрачност, от А до Я, кои са хората зад кадър, как се вземат решения.

Да им припомня – те могат да станат и първа политическа сила, но моделът ще остане. Ще се договорят някак си.

А мен лично, пък и хората които познавам, не ме удовлетворява да заменя Борисов с негов аватар, който оскъдно ще комуникира с мен и ще ме уведомява за „единствено правилни решения“.

Изобщо, ако хората които стоят зад Слави като финансиране си мислят, че още веднъж могат да пробутат трика с Борисов, да погледнат какво става в Украйна със Зеленски.

Желая искрено успех на ИТН, но ерата Бойко свърши. Трябва всеки ден да се доказват, да дават отчети, да казват къде ни водят, и защо?
Защото Слави /няма по кое друго да се ориентирам в тази партия/ в личните си изказвания е силно привързан към Русия, често говори народняшки /като Бойко/, левичарски.
Като зная какъв тип управленци ни трябват – защото идва цунами, знаещи, можещи, лидери, а виждам само популисти, не мога да не бъда притеснен.

Бойко изчерпа ресурса на доверие към който и да е следващ популист.

Илиан Василев