Бойко Рашков: Борисов много добре знае с какво разполагаме

„Аз не знам дали да коментирам начина, по който Борисов се изразява. По начин той отклонява въпроси. Никога не съм казвал, че той е ял хора. Не може ли като мъж да каже нещо смислено?“, това запита служебният вътрешен министър Бойко Рашков в предаването „ЕвроДикоф“ по телевизия Евроком. Думите му са по повод черния хумор на Бойко Борисов, който заяви: „Само не са ми пришили, че съм изял някого на филета“. A самият черен хумор на бившия премиер е продиктуван от разкритието на Бойко Рашков в „ЕвроДикоФ“, че лидерът на ГЕРБ в качеството си на министър-председател е отправял брутални заплахи към български гражданин, чието име все още не е публично известно.

„Аз направих един преразказ на това, което ми каза един човек, който ме посети в Министерство на вътрешните работи. Никога не съм казвал, че той (б.р. Бойко Борисов) яде хора. Борисов много добре знае с какво разполагаме“, допълни вътрешният министър.

„Една седмица толеранс имах, за да мога да събера някои материали, тъй като става дума за случай с давност отпреди десетина година. Направи ми впечатление това, че ваши колеги и експерти не се забавиха да изразят мнение, че аз твърдя нещо, но нямам доказателство. Един експерт обяви, че назовавам неща, за които нямам доказателства. Ето ги доказателствата (б.р. връчва лист на водещия Сашо Диков)“, добави Бойко Рашков.

След като получи листа с доказателствата, Сашо Диков преразказа видяното на зрители. Той обясни, че става въпрос за среща между Борисов и гражданина Х, на която премиерът му заявява, че машините в месокомбината работят на пълни обороти и жена му няма да разбере, че яде неговото месо.

В процес на разговора между Рашков и Диков стана ясно, че въпросният гражданин е свидетел по дело срещу министър в правителството на Борисов, за когото той се застъпва.

„Въпреки че този гражданин е направил чистосърдечни показания, на базата на тази заплаха той е бил принуден да се яви отново пред съдия и да се яви, че не поддържа показанията, които е дал преди това“, включи се с допълнение Рашков.

По думите му, съдията е забелязал, че заплашеният от Бойко Борисов свидетел е бил много притеснен, когато е давал показания.

„Това дело е било смачкано. Хората са се опасявали от Борисов. Дори тези, които са разследвали. И накрая нищо не е излязло при явни данни за извършено престъпление“, заяви още вътрешният министър по темата.

„Аз смятам, че българската Прокуратура, когато се запознае със записа на вашето предаване, по силата на закона може да се самосезира. Не е необходимо да изпращам сигнал на Прокуратурата. Аз вече не вярвам на българската Прокуратура под това ръководство“, отговори Рашков на въпроса дали ще подаде сигнал за това деяние на Бойко Борисов.

„Американската страна обяви за корумпирани трима души – от тях трима много известни. Божков, Пеевски и Желязков. Гешев е продукт на тези, обяви за корумпирани лица. Аз не желая да изпращам този материал на Гешев, нямам доверие на този главен прокурор. Г-н Гешев предаде независимата Прокуратура на Борисов. С такива като Гешев, които не спазват Конституцията, аз нямам работа“, категоричен бе той.

„Нека вашите зрители да се сетят кой е визираният партиен лидер и държавник (б.р. в съобщението за санкциите от САЩ). Логически се стига до извода, че това е бившият министър-председател. В едно студио днес г-н Бойко Ноев го е казал“, коментира още Бойко Рашков.

„С лица, за които аз лично съм установявал, когато бях председател на Бюрото за контрол на СРС-та, как те извършват действия – не на границата, а осъществяват престъпен състав със СРС, не искам да влизам в диалог. За съжаление, за тази тяхна дейност беше осъдена съдия Владимира Янева, а те минаха между капките. Специално с Недялков (б.р. Недялко Недялков, вече бивш зам.-председател на ДАНС) имам план какво да направя и ще го направя. Недялков ще трябва да докаже в българския съд, че съм разгласявал информация. Трябва да изкара документ, така се прави“, отговори министърът на вътрешните работи на обвиненията на споменатия Недялко Недялков, който твърди, че Рашков е разгласявал информация като шеф на Бюрото за контрол на СРС-та и затова му е отнет достъпът до класифицирана информация.

До седмица може да приключи проверката за подслушването, обяви министър Рашков към края на своето участие.в „ЕвроДикоФ“.

Fakti.bg