Бойко Рашков за обвиненията: Коментар на тези престъпници няма да правя

Твърдението на директора на ДАНС, че ми е отнет допускът до класифицирана информация преди две години, не ме интересува какво говори този човек. Това, което казва, няма никакво значение за функцията, която изпълнявам в момента. И, на последно място, всеки момент ще получи указ си за своето освобождаване.“ Това обяснява в интервю за „Дневник“ вътрешният министър Бойко Рашков.

„Няма да говоря повече. Това е, което искам да кажа, и го казвам. Нататък аз коментар на тези престъпници няма да правя. Вие какво искате – да ги правим герои?“, добави още силовият министър.

„Това как се образуват дела в прокуратурата, мисля, че е ясно на всички. Образуват дела, без да има престъпление, за да могат да вършат някакви действия по разследване. В момента са ме зарили тук от искания във връзка с дела, които са образували, които аз не знам за какво са, има само някакъв номер на дело“, каза още той относно твърденията, че срещу него има образувано дело.

„Те се занимават с чисто политическа дейност. Не го ли виждате? Прокуратурата се занимава с чисто политическа дейност и атакува или членове на правителството, или заместник-министри. Не го ли виждате? И трябва да осветляваме обществото за целите на прокуратурата, която е орган, политически, който обслужва бившото правителството и лично Бойко Борисов“, каза още той.

https://www.plovdiv24.bg/