Бойчев: Излъчването на парламентарния контрол по БНТ 2 е първа стъпка към пълзящата цензура

„Ако днес решим парламентарният контрол да се излъчва по БНТ 2, ще направим първа стъпка към пълзящата цензура“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев от трибуната на Народното събрание по време на дебатите дали парламентарният контрол да се излъчва по БНТ 2, предаде Агенция „Фокус“. Бойчев уточни, че тази цензура се налага с приемането на правилника. „Истината е само една – всяко мнозинство започва и прави опит максимално да затруднява публичността на работата на Народното събрание“, каза той.

„Ще си махнете и блиц-контрола, ще премахнете излъчването на парламентарния контрол по БНТ, дайте тогава въобще да не заседаваме“, коментира Жельо Бойчев.
Той попита какъв е смисълът да се крият управляващите. „Съжалявам, че г-н Главчев не е зад мен в момента“, каза той и посочи, че това е акт, насочен към новоизбрания председател на парламента, защото в първото си изявление той се е обявил за публичността.

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Манол Генов коментира, че излъчването по БНТ 2 цели „да се скрият резилите на управлението“. Генов бе категоричен, че това е престъпление срещу българската демокрация и прозрачността. „Добре, че имаме търпелив народ. Спомнете си какво стана в Полша преди няколко месеца, когато там парламентът гласува ограничаване на медийния достъп до работата им“, поясни Манол Генов.

Бойчев: Излъчването на парламентарния контрол по БНТ 2 е първа стъпка към пълзящата цензура

cross.bg