БОКЛУКЪТ СЕ РАЗСМЪРДЯ

НОВИНИТЕ ДНЕС, 09.01.2020 Г.

– АРЕСТИ ЗАРАДИ КРИЗАТА В ПЕРНИК
За първи път се извършиха арести на приближени до властта. Заради водният режим и груба небрежност и безстопанственост бяха арестувани Ирена Соколова /бивш областен управител на Перник, шеф на ЖЕНИ ГЕРБ /то няма ГЕРБ-МЪЖЕ, което трябва ли да значи, че там има само жени!?!/, както член на ГЕРБ и автор на потресаващото умотворение, че бананите са слънце. Другият арестуван е бившият шеф на В и К – Перник Иван Витанов. Борисов коментира, че нямало значение дали са от ГЕРБ, ако са виновни, трябва да бъдат обвинени, което е интересно обръщане на позицията му. Досега винаги е защитавал кадрите на ГЕРБ и е твърдял, че са невинни. Вероятно кризата е толкова всеобхватна, а престъпленията – толкова тежки, че дори той разбира, че трябва да пожертва някого от своите и да го хвърли на лъвовете. Още по-интересно е, че допреди няколко дена Борисов твърдеше, че са виновни БСП, комунистите и общо взето всички останали, заради кризата. Обръщането на позицията явно показва сериозността на проблема, както и несигурността на Борисов в позициите му. Проблемът е не само в отговорността на виновните, а че нищо на практика не се прави, за да се справи града с положението. Беше редно всички експерти /не политици, експерти!/, да бъдат свикани на консултация и да се вземат адекватни решения, а не всеки политик да се упражнява върху бедата на перничани. А скоро и по други градове!

– БОКЛУКЪТ СЕ РАЗСМЪРДЯ.
Днес от заседанието на Министерски съвет от спецпрокуратурата беше изведен Министър Димов – на околната среда и водите, като ще бъде задържан под арест за 24 часа. Извеждането е очевадно показно, а в министерството за започнали обиски заради боклука от Италия и кризата с водата в Перник. Борисов веднага каза, че ще има оставки, но трябва да обсъди с коалиционните си партньори какво да правят. Издънка след издънка. Но се съмнявам, че щеше изобщо да се задейства прокуратурата, ако аферата с италианския боклук не беше станала европейска новина и не беше разследвана сериозно от италианската прокуратура. Няма тайно престъпление. Особено срещу хората. Колкото и да крадат и да ни продават, рано или късно идва Видовден. Но вместо да се радваме на арестите на дребните рибки, да попитам какво прави Борисов тези 10 години и нима не е знаел какво става с боклука, с водата, с въздуха!?! Ако не е знаел, да се маха, такава некадърност не се прощава. А ако е знаел – още по-зле, това е умишлено престъпление срещу българския народ и държава.

– РЕШЕНИЯ НА КСНС
Консултативният съвет по национална сигурност проведе заседание днес в Президенството. Съветът беше свикан по инициатива на Президента Радев във връзка със ситуацията в Близкия изток. Стигна се и до решения на КСНС, като България ще запази умерена позиция и ще настоява за деескалация на напрежението, като същевременно ще предприеме действия по защита на националната сигурност и гражданите на Република България, намиращи се в региона.

– АМЕРИКАНСКИ НРАВИ И СТРАСТИ
След убийството на иранския генерал Косем Солеймани, прокраварските ибрикчии в България се задействаха веднага. Сюлейман паша /Паси/ и Елена Кремтодорова призоваха Силата, Дарт Вейдър и физически доказателства, че Солеймани бил поръчал атентата в Сарафово, с което изпревариха с няколко светлинни години прокуратурата и службите, които останаха смаяни от тези „факти”. Също толкова смаян се оказа и премиерът Борисов, с който явно Н.Пр.Мустафата не е съгласувала театралната изява на наетите. Специално Кремтодорова, явно забравила удобно клептоманското си близко минало, заяви, че носи „фактически доказателства” за съпричастността на генерал Солеймани с атентата. Не каза как се е сдобила с тях, при положение, че нито службите, нито прокуратурата, нито Външно министерство има дори информация. Но пък разбрахме преди години именно от американските служби, че „Хизбула” е организирала атентата в Сарафово. Потвърждение все още търсим. Днес от Вашингтон явно са спуснали депеша, че и Солеймани е намесен в атентата. Според мен много неорганизирана работа. Да седнат, да си направят един списък с враговете на Америка и направо да го съобщават като обичайните виновни. Че е много тъпо, дори за краварите да се сетят след шест години и да обвинят военен с доказан авторитет и борец срещу терористите от ИДИЛ и Ал Кайда, че има връзка с атентат. Явно не разбират, че да наемат хора като Сюлейман паша и Ленче-Кремче да им защитават интересите, особено когато са убили един достоен генерал, още повече ще отврати хората от изкривените евроатлантически ценности, които явно включват убийства, търговия с влияние, ембарго, санкции, разполагане на военни част в чужда територия и убийства на цивилни граждани.

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.
loading...