Бонев: Фандъкова вече не може да звънне на Борисов с ”Помагай!”. Проблемите с градския са отпреди COVID-19

Столичния градски да си напише домашното, преди държавата да тръгне да помага. Това поиска в ефира на Българската национална телевизия Борис Бонев от “Спаси София”. Повод за коментара му е негодуванието от страна на обществения транспорт в столицата, който се оплаква от сериозни загуби и вини за това пандмеията от COVID-19. Според Бонев обаче кризата е отпреди това, просто този път кмета Йорданка Фандъкова не може да звънне на Борисов и да каже “Помагай!”.
,

Коментарът на Бонев идва дни, след като София бе блокирана от протестиращи и от столичния градски транспорт заради “задълбочаващите се финансови проблеми в сектора”.

Именно с COVID кризата и скъпите енергоресурси обаче обясни проблемите със столичния градски общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев.

“Градският транспорт в София е в риск заради пандемията от коронавирус, а сега и заради цената на енергийните ресурси. Ако държавата не дотира сектора – той е във фалит. Това се случва в останалите европейски държави”, посочи Вучев.

„Проблемът с липсата на ефективност в градския транспорт е на дневен ред, много преди обективната ковид криза. Държавата да помогне, но преди това общината да си напише домашното. Трябва намаляване на разходите и увеличаване на приходите с повече пътуващи“, заяви Бонев.

“Това, което се случва, че за първи път кметът Йорданка Фандъкова няма гръб зад себе си и не може да звънне на Бойко Борисов и да каже: „Помагай“, допълни Бонев.

https://frognews.bg/