БОРБА ЗА УМОВЕТЕ

Тези дни чухме много неща за генерал Касем Солеймани. От борец за народа си и една от основните заплахи за ИДИЛ и Ал Кайда, борещ се срещу ислямистите и терористите, до основен организатор на атентата в…..Бургас!

Съжалявам, че не са достъпни творбите на Й. Г..с за манипулиране на масите. Социален инженеринг, приложна психология и социология. Борбата за умовете на хората. Толкова е лесно….

Героят го принизи. Направи го чудовище. Направи го за посмешище, за заплаха, за страхливец. Жертвата я изкарай, че сама си го е просила. Направи страхливите убийци герои. Толкова просто и лесно…чак обидно лесно. А хората толкова лесно вярват, като деца в детската градина на приказките….

Помните ли Яна? Момичето, убито в Борисовата градина преди години. Полицията пак се мота дълго време. И изведнъж почнаха публикации колко е била….аморална, как ….си го е търсила. За да прикрият некадърността си, че една млада и добра жена е била зверски убита на публично място в столицата, а полицията нищо не прави.

Сега генерал Солеймани. Вероятно огромна част от българите никога нямаше да чуят името му. Но Големият Брат видя реакциите на убийството и машината се задейства. Бил заповядал атентата в Бургас. И това ни го казват същите, които една година дори не разбраха кой поема отговорността, докато от САЩ не им казаха! И за който генерал нямаше никаква информация, че е свързан с този атентат. Всъщност…..официалната информация е, че се е бил срещу терористите и е бил основна заплаха за тях. Машината разчита, че не проверяваме информацията. Че сме ПРОСТИ като Него!

Борбата за умовете. Американски филми, с които са пълни телевизиите, в които напомпани батки с вид на дебилчета спасяват света. А наивният народец вярва! Децата вярват. Че чудовищата са спасители!

Признавам, че аз също не бях чула нищо за генерал Солеймани. Но на снимките виждам един достоен и смел мъж, подло и страхливо убит с безпилотен дрон, за да може родината му да стане лесна плячка на краварите! Всяка обществена личност тежи толкова, колкото тежи в сърцата на хората. Вижте стотиците хиляди, които го изпращат…

Злото шества из света. Но най-страшното е да загубим чувството да различаваме доброто и злото. Или да си мълчим пред него!

* Двама генерали. Два свята. Изводът е ваш…..

Елена Гунчева

loading...