Борисов без изход, освен да изгони простака си вицепремиер!

„Тези думи са шокиращи и неподходящи за един вицепремиер. Отдавна съм в политиката и никога не съм чувала нищо подобно, нито в рамките на Европейския съюз, нито извън границите му. При демокрацията е важно да уважаваш критичните мнения”, заяви евродепутатката Ска Клер.

Тя допълни, че коалиционния партньор на българското правителство „очевидно е изнервен“ заради надигащото се гражданско недоволство по екологични въпроси у нас, предаде БТВ.

Нейните думи идват в отговор но наечувано просташките изявления на тоалетния вицепремиер Валери Симеонов, който по-рано през деня призова:

„Да намажем ските на Ска Келер – с такъв призив излезе партията на вицепремиера Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ).“

Оттам пуснаха позиция срещу участието на съпредседателката на групата на Зелените в Европейския парламент в протеста срещу правителственото решение за Пирин в четвъртък. МВнР да обяви Келер за персона нон грата и да я експулсира от България „с камионетка до Капъкуле“, отсякоха от НФСБ. От партията описват Келер като „нагла и самонадеяна особа“, завършила „университета „Шабанчъ“ в Истанбул“. Шефката на Зелените в ЕП „каканижела“ с „очевидно неадекватен вид“ за „оставка на български министър“ и „отмяна на решение на суверенното българско правителство“. Дръзнала дори да говори за преразглеждане на проекта за магистрала на Кресненското дефиле.

Поводът за просташките изцепки на псевдо патреотара бе именно точното изказване на Клер: „Трябват много по-амбициозни мерки в борбата срещу корупцията както в България, така и в Европейския съюз и неговите институции.Това показват резултатите от доклад, изготвен от групата на Зелените /Европейски свободен алианс (ЕСА) в Европейския парламент, които бяха обявени от съпредседателя на групата Ска Келер на пресконференция в София.

Снощи тя участва в протеста в защита на Пирин, а тази сутрин обяви, че докато правителството не чува протестиращите, гласът им е чут в Брюксел.

Келер подчерта, че върховенството на правото и правосъдието са проблем не само за България, но и в цяла Европа. И се обяви против построяването на втория лифт, както и бъдещото трасе през Кресненското дефиле, защото пътят може да го „разсече“. Евродепутатката беше категорична, че пътят не може да минава през дефилето, защото то е природно богатство и трябва да се намери друг вариант.
Тя предупреди, че ЕК няма как да финансира трасе през Кресненското дефиле, защото това е нарушение на европейското законодателство.

Въпреки че МС побърза да се разграничи от думите на това недоразумение – вицето си Симеонов, вече повече очевидно е, че цялото правителство прави гаф след гаф, а цинизмът и наглостта на Каракачанов, Симеонов и Джамбазки е без аналог! Последният е особено циничен, като си припомним на чий гръб стана евродепутат – от квотата на ББЦ, като се кълнеше на Николай Бареков, че влиза в тази политика именно, за да отстрани Бойко Борисов, но му се продаде!

Крайно време е падишахът да се усети или да го посъветват, че постоянните изцепки и неадекватно поведение на министрите му са повече от добър повод да затворят кепенците на сбрищайн сергията си и да излязат на избори!

Резултат с изображение за Валери Симеонов Ска Келер

bnews.bg

loading...