БОРИСОВ Е ДОВОЛЕН

Епидемията измести фокуса на общественото внимание от некадърното управление и катастрофалните му последици към инстиктивното мислене за оцеляване.
В битката с критичното мислене се използват всички прийоми на пропагандата.Проправителствените медии се превърнаха в министерства на пропагандата.Зловещи картини с ковчези, празни улици, клипчета от реанимационни отделения наводниха фейсбук.НОЩ всеки ден разтърсва въображението ни с апокалиптични картини, независимо че броят на заразените и починалите е статистически нисък.За целта в бройките се включиха и хора, починали от сърдечно- съдова недостатъчност, хронична белодробна недостатъчност, рак и черепно- мозъчна травма.
Маските вече са задължителни.Хора с маски по празните улици, полиция на всеки ъгъл въздействат сериозно върху съзнанието ни.Борисов създава нови невронни пътища с картини на трупове , чували и хладилни камиони.

Внушенията формират страх, а той проправя пътя на диктатурата, облечена в приемливата дреха на контрол в името на здравето ни.
Много удобна обстановка за да забравим обществената си нагласа да се борим за правата си, да воюваме срещу корупцията, беззаконията, олигархията, вплетена и подмомагана от държавата.
Борисов е доволен.Няма протести, всеки инакомислещ може да бъде санкциониран и дори осъден, медиите се контролират, никой не надига глас срещу правителството, защото живота е по- важен.
Истината е, че взетите мерки не са по- различни от тези в другите държави и че не сме първенци, както от висотата на егото си твърди Борисов.
Истината е, че Борисовите любимци нямат капацитет да прогнозират проявленията на икономичееската криза и да ограничат последиците.
Истината е, че Борисов ще продължи да тегли заеми за да укрепи властта си до изборите, пък после „След мен и потоп!“- по кралски.

Истината е, че Борисов лъже, че обича народа си и се грижи за живота и здравето му.
Ако това беше вярно защо допусна България да е първа по смъртност в Европа и втора в света, защо тук са най- много онко и сърдечно- съдовите заболявания, защо 2 млн напуснаха България, защо няма адекватна политика, която да стимулира раждаемостта, защо държавата не плаща сметките на българи, изпратени на лечение в чужбина, защо пътеките по здравната каса са несправедливи, защо…
, защо…, защо…

Това което се случва е престъпно.Жертвите сме ние.Вирусът ще си отиде, но ние ще се събудим с разтърсващо осъзнаване на истината че точно тази държава не искаме.Дано не е късно….

Румяна Ченалова

loading...