Борисов и Цачева да извадят досиетата – на дядовците си!

„Нашият велик премиер Бойко Борисов не пропуска да напомни, че имал дядо николапетковист, който бил убит от комунистите на 9 септември 1944 г.

Още през 2014 г. в личния си профил във фейсбук Борисов беше пояснил как станало това: „На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки“. Въх! Само пожарникар с развинтено въображение може да създава такива картини! Борисов заяви, че понеже дядо му бил николапетковист – „дори в моето досие пише „враг на народната власт, николапетковист“. Подобно на Цецка Цачева, и той заиграва театър с истината, като казва неща, които изглеждат измислени. Борисов никога не уточнява, кой точно негов дядо е бил убит – бащата на майка му или на баща му, той избягва да спомене име. Друго: няма как на 9 септември ДС „гавази“ да са убили дядо му, защото, тогава даже още не е създадена Народната милиция, камо ли ДС, която е създадена много по-късно. Няма как да са убили дядо му и защото е бил „николапетковист“- Никола Петков по това време е важна фигура в Отечествения фронт, който организира и осъществява преврата в София на 9 септември, самият той става министър от правителството на ОФ и подкрепя горещо създаването на Народния съд.

Както при Цецка Цачева, така и по отношение на Бойко Борисов възниква един фундаментален въпрос. А той е: Как с такива дядовци – врагове на народната власт, която дори ги ликвидира като такива, те са били приети за членове на БКП и са растяли по партийната стълбица? Известно е, че по онова време членството в партията осигуряваше по-лесно кариерно израстване и натискът за влизане в партията беше толкова силен, че за да станеш член на партията, трябваше да имаш идеална биография, правилен класов произход, кандидатите се проверяваха по служебна и семейна линия, както се казва, до девето коляно Бойко Борисов, твърди, че е чел досието на дядо си, откъдето ставало ясно, че дядо му е обрисуван като враг на народа и „николапетковист“. Но няма как да пише такова нещо в това досие по простата причина, че партията БЗНС „Никола Петков“ е основана… през лятото на 1945 г., близо година след като дядо му е бил убит. Между другото твърденията му се различават и от публикуваните от някои медии спомени на В. Киров от село Хераково, който познава отлично семейството на Борисов, според който единият му дядо – бащата на майка му, е починал от старост през 1970 г. а другият – този по линия на баща му – през 1965 г.! Той твърди даже, че майката на Борисов е била дори партиен секретар.

Каквато и да е истината, един лидер на партия, министър-председател , не може и не бива да създава впечатление, че има проблем с истината. Ако твърди нещо, в което мнозина се съмняват, да го докаже – с проверими факти, документи и като публикува досието на убития дядо. Цецка също! Какво им пречи! Ами пречи това, че няма такива досиета, а това са техни нагли лъжи!” / По материали от интернет/

Стефан Северин

http://pogled.info

loading...