Борисов каза при какво условие ще се коалира с ПП

Той обвини Василев и Петков в огромна кражба

Бойко Борисов разкри какво е условието, за да се коалират с ПП.

Той бе категоричен, че това може да се случи само, ако Кирил Петков и Асен Василев се махнат от партията.

По време на посещението си в Кюстендил, той обвини двамата водачи на ПП, че са подпомогнали кражби на суми чрез газовите доставки.

“От април досега Петков и Василев изсмукаха от държавата стотици милиони при действащ договор с “Газпром”, а колегите от “Да, България” се подведоха”, каза Борисов.
“Шест месеца по толкова много пари – близо 150 милиона на месец, откраднаха чрез посредници. Просто, ако и този път българите са наивни и Господ няма да ги спаси”, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Спряха договора с „Газпром“, само че това беше изгодно за „Газпром“, защото вместо да си продава газа за 260 лева, той го продава за 320 лева на България“, добави още Борисов.
„В момента се заключи последната фаза от играта с „Газпром“ на Киро и Асен да откраднат милиард за тези шест месеца. Втори път тази кражба ще продължи догодина. За тези месеци ние сме изкупили същата тази руска газ, през посредниците на 60% по-скъпа цена. С този форсмажорен договор „Газпром“ след година-две ще ни осъди.

И ние не само, че не сме получили газа, ние ще го платим, а в същото време сме го платили пак на посредник. Около 800 милиона евро ще ни осъди, защото Асен Василев така са се месили с Петков, че да ни осъдят“, категоричен е Борисов.
Източник: standartnews.com