Борисов няма полезен ход

Още като затънахме в сегашната кочина, се замислих и споделих тази мисъл с познати. Защо мисля така: Защото ако Борисов бе тръгнал по различен път щяха да му скочат, че не му пука за живота на хората. Сега му скачат, че мерките са много ченгеджийски и не прави нищо за хляба на хората.

И каква стана тя, таман Борисов изблиза солта почти до край и реши да изяде тоягите. Защо Борисов няма полезен ход? Защото има натрупано огромно НЕДОВЕРИЕ към него. Защо е това Недоверие? Защото не само по този случай, а и по много други в миналото се подхождаше по същия начин, нали си спомняте. Крачка напред, крачка назад и стоим на място. За това сме на найсто място в света по всички въпроси, тоест има отказ да се движим напред.

Защо Борисов постъпва така? За мене отговора е само един: Защото е СТPАХЛИВ ХИТРЕЦ. За страхлив, няма какво да се коментира, то или си или не. Ще се захвана с думичката хитрец. Да си хитрец не значи да си умен,умен е дар божи,не всички са надарени, и слава богу иначе щеше да стане опасно.

Да си хитрец означава на под съзнателно ниво да усещаш, че не си умен и да компенсираш този комплекс със заучени дребни номера-клишета. Обратното да си СМЕЛ и УМЕН е друго, викат му ЛИДЕР. Лидера води напред през трудности, но те много стърчат и дразнят, и като не можем да ги свалим на нашето ниво ги ликвидираме.

Може би тези мой разсъждения дават отговор на въпроса, „..знаем, че не го бива /Борисов/, ама кой друг.”. Така е, защото може би сме огледално свързани с образа на страхливия хитрец, е не всички де……

Има/ше/ли полезен ход Борисов. Да, ако е честен. Човек, когато е честен веднага се усеща, особено ако те касае пряко. При липса на ЧЕСТНОСТ се натрупва НЕДОВЕРИЕ. Какво можеше да направи Борисов? Можеше да излезе и да каже: Объркан съм, не я разбирам тази работа, гледам колегите по света правят така…., дайте и ние да правим така докато измислим нещо…….,и ние щяхме да го разберем, ама не, взе да ни „страхува” , както казва един негов приятел. После можеше да каже: Извинявам се за главоболието, гледам колегите по света се усетиха, че нещо са се хлъзнали, затова и ние като тях, правим 1,2,3,…….., и ние пак щяхме да го разберем, ама не, пак циркове.

Защо това което трябваше да се случи, не се случи. Защото когато към СТPАХЛИВ ХИТРЕЦ прибавиш и ПОСЕРКО нещата стават необратими.

Пламен Иванов

loading...