Борисов плати с държавни пари, личните и на Пеевски далавери с парите на Южен поток

Днес мнозина се питат, след като Олаф Шолц наложи „санкция“ /колкото и условно да е това понятие/ като спря ратифакацията на проекта Северен поток – 2, може ли същото да се случи и на нашия Турски-Балкански поток.

Може, но санкционираните ще бъдем ние. Защото докато господин Шолц не е похарчил и цент за Северен поток – 2, бившият пръв партиен и държавен ръководител другаря Борисов, инвестира наши пари в проекта /тези 3 милиарда/ лева, заради едни изчезнали преди това близо 500 милиона евро /от тези 800 милиона за които Путин говореше/.

Та Борисов плати с държавни пари, личните и на Пеевски далавери с парите на Южен поток. И сега ако ЕС наложи санкции, то ще бъде срещу интересите на този който е инвестирал пари, тоест българската държава.

Няма как Кирил Петков да спре подаването на газ през Турски поток – първо, без решение, обвързващо на Съюза, и без компенсация, тъй като Газпром ще си търси неустойките. А ние няма да си получим парите за транзита.

Да поздравим и майстора на тази схема, баш майстора Владимир Малинов, шеф на Булгартрансгаз, държател на Пътната карта, личен довереник на Борисов. Поливалентен и с новата власт.
Да живей Реформата преминала в Промяна и вървяща към Подмяна.

Илиян Василев