Борисов с 5-6 министри делегация е претупан като евтина п… на магистралата, турен на шейната и върнат обратно в България

5 минути и 20 секунди е продължила срещата между Борисов и Путин. А пък с Медведев – 2 минути и 44 секунди. Борисов с 5-6 министри делегация е претупан като евтина п… на магистралата, турен на шейната и върнат обратно в България още същата вечер. Договорил бил АЕЦ-а, Турски поток, не знам още какво си в туризма щяла да договарят Ангелкова, Петкова… Ами Дончев? Само път би тоя човек! Че тия министри въобще не стигнаха до микрофона! И забелязвате ли каква тишина настана след това конфузно от всяка гледна точка посещение. Ами тя съвместната пресконференция продължи много по-дълго – цели 27,29 минути!
Първо оказа се, че за да мине веточка от турски поток през България, Путин е питал Ердоган дали има нещо против. А и категорично отрече, Русия да има ангажимент към газовия хъб „Балкан“,дето Борисов го нарисува на Юнкер, когато спря „Южен поток“.
Две – какво има да се договаря по АЕЦ „Белене“, като комуникацията преди посещението беше за някакви китайски инвеститори. Питахме тогава и обяснихме на една страница в „Уикенд“ защо без Русия този проект е невъзможен, ако ще да предплатим цялото оборудване и да намерим инвеститор от Марс. Ако Русия не участва над 50% в този проект, няма да има Белене и хляб за мутрите, които от години му се точат на този проект.
И въпреки гадния вкус в устата след тази московска визита на Борисов, можем само да благодарим на президента Путин, че му натри носа на тоя Пинокио и самохвалко! Да благодарим за прекрасното посрещане на достойния ни Президент Радев и съпругата му, за чието посещение борисовите мекерета по медиите плюха отрова една седмица. Е, наиграха се! Сега мълчат гузно и Борисов не го виждам да се фъчка по екраните, значи – получи си го!
Нещата трябва да се развалят докрай, че да се оправят, е казал Ленин. И правилно!

Нора Стоичкова