Борис Цветков: С Вашия глас можем да променим „Искър“

Борис Цветков – един от най-активните общински съветници в досегашния СОС – е кандидатът за кмет на БСП в район „Искър“.

Той е от ж.к. „Дружба“ и отлично познава проблемите в кварталите от тази част на София.

Наясно е и с всичките трудности и подводни камъни, които би срещнал в управлението на района.

„Важно е районната администрация, начело с кмета на района, да отстоява интересите на мнозинството от хора“, категоричен е той. А в отстояването на интересите на хората Борис си поставя три приоритета: транспорт, презастрояване и включване на гражданите в управлението на района.

Борис Цветков държи районът около езерото да бъде запазен в сегашния си вид – като парк, а не да се презастрои.

Трябва да се предотврати строителството около него, около Дома на културата и в парка до 108 СУ.

Зелените площи трябва да бъдат запазени, защото в столицата стават все по-малко.

„Не е нормално в замърсен с фини прахови частици град и район, при няколко метростанции, хората да са принудени за няколко спирки да чакат по 20-30 минути автобус, коментира Борис Цветков. Но това не изчерпва проблемите в транспорта. Освен нередовните автобуси самата материална база е некачествена, а маршрутите не са съобразени с нуждите на квартала.

„Нека използваме енергията и желанието на хората да участват в управлението на район „Искър“ и заедно да поставим и приоритизираме проблемите, да търсим и предлагаме решения“, смята Борис Цветков. Това е начинът, по който той вижда бъдещето управление на района. Борис Цветков е част от създадени вече обществени и квартални съвети в ж.к „Дружба“ 1 и 2, село Бусманци, кв. „Абдовица“ и кв. „Димитър Миленков“. За него активното участие на жителите е в основата на целанасочена политика на местно ниво и той вече търси тяхното активно участие. В годините назад Борис Цветков е успял да спечели подкрепата на редица организации – освен обществените и кварталните съвети, той има подкрепата и на Българския антифашистки съюз.

Борис е семеен – обича да пътува из България със съпругата и сина им. Релаксират заедно сред природата. Карат велосипеди и откриват нови и интересни места в страната. Помагал е в организацията на младежи от района да организират различни туристически инициативи – изкачване на Черни връх, младежки поход до връх Полувраг в Лозенската планина. Организира и почистването на парка около езерото и засаждането на дървата, част от инициативата „Дружба – красива и справедлива“.

Борис Цветков, често се обръща към съкварталците си от район „Искър“ да бъдат активни, да търсят правата си, да се интересуват от кандидатите за кметове и общински съветници, техните платформи и целите, които имат. „Направете своята преценка и гласувайте – с вашия глас може и ще бъде избран следващият кмет, който всички ние искаме. Той може да промени района и да подобри живота на хората!“, казва Борис Цветков. Той смята, че хората трябва да бъдат активни и да се интересуват от политиката на местно ниво, за да имат информиран избор и да участват активно в решенията, които се взимат за тяхното бъдеще.

Снимка на Борис Цветков.

cross.bg

loading...