БСП дава Цветанов на прокурор за връзки с ”Наглите”

БСП изпраща сигнал до прокуратурата, свързан със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Повод за него е изказване на бившия главен секретар пред медиите за приноса на Цветан Цветанов при залавянето на организираната престъпна група ”Наглите” – Калин Георгиев.

В изказването си Георгиев посочва: „Цветанов ме запозна с един вътрешен човек за „Наглите“.

„Ние питаме откъде, как кога и при какви обстоятелства заместник-министър председателят и министър на вътрешните работи познава лице, което е вътрешно за „Наглите“?“, заявиха днес от червената партия.

Социалистите внасят и други сигнали в прокуратурата, като те касаят корупционни практики в страната.

На пресконференцията от левицата представиха документи, които, според тях, разкриват паралелната държава, в която живеем. Те показаха Справка на ДАНС и Постановление на прокуратурата за отказ от образуване на досъдебно производство за Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС).

Така в справката на ДАНС от 9-ти януари 2018 г. се посочва, че са налице технически възможности за манипулиране или неоторизирано достъпване на компютърната система, използвана за контрол и мониторинг ИКУНК, използвана в Агенция „Митници“

.

http://frognews.bg

loading...