БУЛЕКЗИТ КОГА?

Интересно ми е защо феновете на евроатлантическите ценности с неохота коментират Брекзит. Ако бяха друга държава, незабавно щяха да ги обвинят, че комунистическото минало е виновно, в руска хибридна атака или в обикновено малоумие. А сега става дума за държава, която доскоро е била империя и все още една от силните в света. Така че?

Когато някой факт не е удобен на евротолерастите, те го подминават. Но все пак да помислим. Англичаните категорично искат да напуснат съюза. Голяма част от тези, които искат да останат, са от мигрантите, заселили се на Острова. Логично. Също е логично, че истинските англичани това не ги устройва.

Значи, простите англичани напускат ЕС, а ние – умните, се бутаме, че даже и в Еврозоната? Кое точно не разбрахме тези години за ЕС? Липсата на суверинитет? Налагането на всички решения от Брюксел? Приемане на Истанбулска конвенция и Стратегии за детето? Джендър-парадите? Пренаписването на историята ни? Центровете за пришълци? Избиването на животните ни? Къщите за гости и огромната корупция от евросредствата? Един милиард на година, който ще нараства?

Докато сме в ЕС, ние ще сме изцяло зависи от Брюксел. Това е истината. И съюза ще ни принуждава да се съобразяваме с политиката, решавана в Брюксел, а не тази, която българите искат. Налагат ни решения, убийствени за народа.

Време е за Булекзит! Огромната полза според някои е свободното движение на хора. Огромният недостатък според мен е свободното движение на хора. Защото три милиона българи вече се изнесоха. И ако продължи, и останалите три-четири милиона българи, ще направят същото. Понякога трябва да се жертва комфорта на отделната личност, за да се съхраним като народ.

Време е някой политик да повдигне темата и да предложи референдум. И ако останем, поне да знаем, че това е волята на народа. А не тази на платените слуги на Брюксел и на САЩ.

Елена Гунчева

loading...