Българийо, остани с разума си, не се подавай на паника

Българийо, остани с разума си, не се подавай на паника. Това че някъде другаде по света някой взема някакви решения не ни задължава да следваме сляпо чуждите практики, които решава тамошни проблеми. Най-голямато престъпление на медиите, че отразяват само страни с лоши новини и радикални практики. Изчезнаха балансиращите новини от Швеция и други сдържани държави, да не говорим за Азия.
Нанасяме непоправима щета не само на психиката, не само на икономиката, не само на едно поколение учащи се – и това няма как да се компенсира.
Плашеха ни през март и април с ужасите в Италия, Испания, Франция и САЩ и въз основа на тамошните практики, услужливо интерпретерани от щаба като тукашни сценарии, взехме решения които убиха и убиват много повече хора и бизнес, което пак е хора.
Моя близка лекар във Франция, която при предишната вълна действително спеше в болницата и бореше КОВИД, сега се чуди откъде идва тази масова психоза, след като броя на хоспитализираните не е нищо изключително.
Блокирахме и в страх и здравната система, заради изискване за карантини и самоизолации.
Единствено симптоматиката и лекарската диагноза имат значение. За момчето от Банкя държавата му плаща тестовете, вие сам си плащате. На никой не му пука за вас. Ако се разболеете попадате в Оруелския свят – една сестра на 40 болни, в болница с висока степен на заразност.
Гледайте интервюто на доктор Кирил Еленски с Генка в Алтернативата. Има още нормални и честни лекари, но тях няма да ги видите по „големите“ телевизии, които подгънаха крак пред властта.

Илиан Василев

loading...