БЪЛГАРИНО, ТИ НЕ СИ ЛОТАРИЕН БИЛЕТ ТИ СИ… IYI

Кой политик през тези три десетилетия излезе пред народа и заяви, че е на страната на българското общество, на страната на онези от мнозинството, които милеят за издигане на националното самосъзнание, укрепване на духа, единението и вярата, че бъдещето е в ръцете на избора на всеки българин.

Тишина!

Потънали в дюшеците на безхаберието и размити във враждите за господството на материалното, родните политици пропуснаха да разберат, че истинските водачи от рода Дуло са пример за утвърждаване на онзи героичен подвиг на смелото българско сърце, онова нематериалното, което избрано да защитава народа си, умира в негова чест, посочено от народа си.

Години наред в празнословията, пълнещи ефира на българската политика, не успях да чуя адекватна държавническа реч, свързана с проблемите на българите зад граница, с тревожните тенденции по подмяната на българската история, тегобите около образователната катастрофа, промиваща цели поколения мозъци.

Днес всички говорят за пари!

В националния ни парламент вече е безпредметно да се говори за разбуждане на българщината и обединение на народа около своя исторически корен. Истинските държавниците винаги остават в историята, запечатани в аналите. Те са непреходни и никакво зло или врагове нямат замаха да изтрият извора на истината – силата, вписала ги в корените на историята ни.

Днешните народни избраници не подчиняват политическите си действия на пълноценното добруване на нашия народ, на възможно най – добрата перспектива за страната ни, на българщината. За съжаление и тогава, и днес зловещи сили водят методична политика за унищожаването ни като народ и нация.

На България й трябват най-кадърните, честни, достойни и предимно най-ярки личности, синове и дъщери на нашия народ, преди всичко и основно с национално самосъзнание и с ясно открояващо се самочувствие, които носят българщината в сърцето си и я пазят като зениците на очите си. За такива личности плаче днес България, че да я има и утре, че и след още 1000 години.

Четете си историята и я пазете като очите си! Всяка историческа битка, победа или загуба трябва да се превърне в повод за равносметка, за градивен поглед не толкова в миналото, колкото в бъдещето. Така или иначе, всички сме задължени на безсмъртния дух на тези, които градиха България. Ако те имат възможност да погледнат какво става с царството и народът им днес, не биха останали равнодушни. Всички сме отговорни за общото ни минало и бъдеще. Издигането на националното достойнство и самочувствие е дълг на всеки един българин, където и да се намира по света. Да се бориш за свободата е свято дело.
Това е най – висш пилотаж на управление, усет, знание, стратегия, вяра и родолюбие, каквото днес у нашите политици за жалост отсъства.

Дано все повече млади хора патриоти влязат в политиката, за да извадят държавата ни от тресавището. Едно е да си построил НДК и две магистрали, друго е да си построил пределите на България по време на Първото Българско Царство.

Най – важно е националното достойнство и съхраняване на българщината, потъпквана от поколения политици с цел обезличаване на българския дух и гордост. От липсата на познания по история и представа кои са героите от миналото, няма просперитет нито в бъдещето, нито в образованието. Политика, която се крепи на антибългарски прийоми и изкоренява миналото от учебниците по история, ще падне като дърво отсечено в корена. Ето защо веднъж – завинаги българският народ трябва да очертае националните си приоритети, неотклонно свързани с опазване на моралните устои на обществото и историческата слава на България!

И, докато се бавим и туткаме с разни консервативни размисли, не е далеч времето, в което други алчни завистници ще ни измъкнат изпод носа Родината и насилствено ще напишат чужда история, избождайки очите и на политиците ни и на обществото!

Ваша Цвета Кирилова

Снимка на Цвета Кирилова.