БЪЛГАРИНЪТ, КАТО ХЛЕБАРКА… Прости им Господи, те не знаят какво вършат…

БЪЛГАРИНЪТ, КАТО ХЛЕБАРКА…

Прости им Господи, те не знаят какво вършат…

Лорд Евгени Минчев
Лондон, Мейфеър

Още Петър Дънов е казал, че за простия човек няма угодия. Простият човек търси под вола теле а ако няма теле, ще си го измисли. Погребението на Кралицата обижда физически и ментално посредствените българи, които забелязвам- никак не са малко. Аз живея в Лондон от 15 години и да съм там, когато пожелая е въпрос на избор. Получих хиляди обидни коментари, нападки и подигравки, само защото съм направил кратко видео от Риджън стрийт в ранния предиобед в деня на погребението. Кой съм бил аз, какво съм правил в Лондон, откъде накъде аз ще се подписвам в книги за съболезнования. Бил съм там, за да искам подаяния от кралското семейство.

Прости им Господи, те не знаят какво вършат. Дами и господа, дори няма да ви обяснявам точно с какво право съм там . Българинът, като хлебарка е най- ужасната му форма на съществуване. Прегледах профилните снимки на някои от дълбоко ненавиждащите ме мои сънародници- очевидно е, че злобата убива бавно и надеждно. Толкова грозота, мъка, нищожност, но и култивирана устойчивост на тази завист. Точно като хлебарките. Убиваш една , раждат се един милион нови. Егати тази устойчивост- защо не я култивирате в работа, развитие, знание. Тогава няма да питате какво правя в Лондон и ако искате да сте на мое място ЩЕ ЛЕТИТЕ А НЯМА ДА ПЪЛЗИТЕ. И ще си купувате ягоди в Англия а няма да ги берете.

Затова ако се чувствате смачкани- значи сте хлебарки. Бог да прости Кралицата а на всички потънали в мисли защо я изпращаме така- желая да постигнат нещо повече и да осъзнаят, че не са центъра на Вселената. Фейсбук е едно подвеждащо занимание. Нито кухните ви с нафтовите печки, нито духовната и материална бедност, нито посредствените ви семейства ще се подобрят ако само критикувате, скрити зад купените с бърз кредит телефони.

Продължавам със светлите си репортажи от Лондон. Благодаря за вниманието.

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен, костюм и на закрито