БЪЛГАРИНЪТ – ФИКУСЪТ В ЪГЪЛА НА ПОЛИТИКАТА

Преди изборите по стара наша традиция политическите партии изпадат в амок и започват предизборната агитация. Откакто гербавите са на власт, тази агитация придоби не само крайно семпли интелектуално, но и откровено циркаджийски нюанси.

И да обърнем поглед към гуруто на съвременните изборни манипулации, към съвременния чирак на Гьобелс, към достойният възпитаник на ЦРУ и Пентагона – гордостта на гербавите Цецку! Дори неизкушен от политиката средноинтелигентен човек би забелязал приликата с развалена грамофонна плоча, повтаряща едно и също, докато си намразиш ушите.

Тези дни, явно още в стрес и на успокоителни заради посещението на Медведев, Цецку повтаря като мантра едно и също – БСП що излязоха, ама ние имаме видими резултати, а те са националпопулисти! Като това изречение го видях с личните си очи поне в тридесет варианта на страницата Цецкова!

Но това, което ми прави най-силно впечатление от коментарите на ВСИЧКИ политическси сили – ТЕ СИ ГОВОРЯТ ПОМЕЖДУ СИ! СПОРЯТ ПОМЕЖДУ СИ. А ние – народът на България, избирателите, ТЕХНИЯТ СУВЕРЕН И ГОСПОДАР, сме в ролята на фикуса в ъгъла. И на публиката, допусната от немай къде на генералната репетиция на театрото.

Да си спомняте за последен път кога някой водещ политик се е ОБЪРНАЛ КЪМ ХОРАТА, КЪМ БЪЛГАРИТЕ, КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ!?! Аз не си спомням. Партиите спорят помежду си, политиците обсъждат други политици какво са направили, тролове се нахвърлят върху политически лидери, изявленията са за политическите опоненти!

Единствено Президентът си позволи да се обърне към народа, а не към политиците. Резултатът го видяхме – никоя политическа сила не беше във възторг. За разлика от хората, които за първи път се почувсвтваха забелязани, разбрани и обнадеждени.

Народът никой политик не го бръсне и за слива! Защото аз искам политиците не да се дърлят помежду си като селски помияри, а да застанат очи в очи с народа си И НА НАС ДА ОБЯСНЯВАТ, а не да спорят помежду си.Ние сме просто допълващ елемент към това, за което вече са се споразумели помежду си или са си организирали.

Защото ние сме техният господар, те са просто наши представители.

Лъвът е символът на България. Не се лъжете от дрямката му! Не го предизвиквайте! Може да изглежда безопасен, докато спи, но ако го събудите, ще бъдете мъртви!

И е време от фикуси и публика, да се превърнем в режисьора на спектакъла!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.