БЪЛГАРИТЕ ЗАБОГАТЯВАЛИ МНОГО И СТАВАЛИ ВСЕ ПО-ЩАСТЛИВИ! БОЖЕ МИЛИ!

През последните 10 години, според публично изявление на един тъпанар пред национално сборище на гербаджии и гербаджийки, изследване било показало, че българите се чувствали много богати, все по-богати, и били все по-щастливи, чувствали, че живеят все по-добре (що това дотук ми напомня сталинското “Жить стало веселее”?), но… в същото време те все повече се стресирали, били все по-тревожни.
Що тъй ве, глупако? Що лъжеш хората ве? Да не мислиш, че всички са прости като теб и като вас, гербаджиите? Не може, щом ти платят (и то с наши, на данъкоплатците, пари), да приказваш всякакви щуротии и измислици, не може!
Първо, има световен рейтинг на щастливите страни. От 2012 г. всяка година ООН публикува World Happiness Report, показващ колко е щастлива една нация.
Критериите са 6:
* БВП на глава от населението,
* Социална подкрепа,
* Здравословна продължителност на живота,
* Свобода да се правят житейски избори,
* Щедрост, добронамереност,
* Възприятия за корупция.
От 156 страни от целия свят, например, през 2015 г., след 6-годишно управление на Баце от с. Банкя и ГЕРБ, България се е сринала чак на зловещото 144-то място, най-последна, след Афганистан, до Ботсвана, Сенегал, Сирия, Танзания, Гвинея, Руанда, Бурунди и Того.
България е най-нещастната страна измежду всички страни не само в Европа, но и измежду страните на всичките населени континента – Европа, Азия, Америка, Австралия и всички острови, без континента Африка, където пък там от 62-те африкански държави само 11 са по-нещастни от нас, а 52 африкански нации са по-щастливи от нас, българите.
Това е истината.
Тя се вижда ясно на таблицата с рейтинга по щастливост на страните в World Happiness Report.
Нещо някой?
Второ, да попитам, защо след като сме толкова богати и щастливи, и ставаме все по-богати и по-щастливи, ние, българите, сме световен шампион по смъртност (16,5 промила), шампион по емиграция, по болести, по самоубийства, по самозапалвания, защо сме с най-ниската раждаемост в света, защо намаляваме с 15 души всеки час и просто изчезваме като нация, защо, защо?
Сигурно това се дължи на щастието ни?
И трето, трябва да си много прост, за да твърдиш, че като ставаш все по-богат и по-щастлив, почваш и все повече да се страхуваш и тревожиш, както било при българите, според публикуваното по медиите становище на платения умник, предназначено, очевидно, за пределно тъпа публика.
По логиката излиза, че ако мизерстваш, че ако си беден и нещастен, ти си ведър и спокоен, и за нищо не се тревожиш (контрапозитивно умозаключение от посочените от услужливия платен “експерт” предпоставки).
Това е такъв идиотизъм, че просто не ми се иска повече да го коментирам, и спирам.

Братя, даже хората отвън ни казват, че сме най-големите нещастници в света, че сме най-бедната и най-бързо намаляващата и изчезваща нация в света и че живеем в най-дивата, най-абсурдната корумпирана и престъпна държава, а ние по медиите на Шиши слушаме, гледаме и четем за Грандиозен Растеж, за Забогатяване, за Магистрали, Хъбове, Мюфтии, Атомни Централи, за Всенародно щастие!

Е, наистина, без никакво съмнение, българите сме си грандиозни глупаци!
Наздраве!

Акад. Петър Иванов