БЪЛГАРИЯ В ЕС ЛИ Е ИЛИ В ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ? ПРЕМИЕР ЛИ ИМАМЕ ИЛИ ГАУЛАЙТЕР НА ФЮРЕРА МЕРКЕЛ?

Европейската комисия планира неформална работна среща в неделя по въпросите на миграцията, съобщи председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер. В срещата ще участват лидерите на „заинтересовани държави“ – Германия, Австрия, Италия, Франция, Гърция, България, Испания, и Малта. Меркел започна да обсъжда двустранни споразумения със съседите на Германия за връщане на бежанци, които вече са регистрирани в друга държава…
Новината е тревожна, защото на срещата са поканени лидерите на държави, от които трябва да бъдат махнати многото мигранти – Германия, Франция, Австрия и други, които трябва да ги приемат – България, Гърция, Малта.
На срещата не е поканен нито един премиер от Вишеградската група, което говори, че Меркел не иска на кръглата маса най-силните критици на мигрантската си политика. Защото онзи ден госпожата получи суров ултиматум от коалиционните си партньори: Или разкарваш мигрантите от Германия, или разкарваме тебе!
А нашият герой какви ли ще ги дрънка? Преди месец Вишеградската група обвини българския премиер, че прокарва порочната идея на Меркел за мигрантски квоти, задължителни за всички страни-членки на ЕС. От вчера обаче Борисов запя друга песен с идеята за затваряне на границите на Европейския съюз, очевидно пак под диктовката на уплашената за поста си Меркел.
Има ли поне една външнополитическа стъпка на Борисов, която да не е под диктовката на германския канцлер?
Ние в ЕС ли сме или в Четвъртия райх? България премиер ли има или гаулайтер на фюрера Меркел?

Велизар Енчев

Снимка на Велизар Енчев.

loading...