България е разграден двор, в който мигранти, каналджии и престъпници се чувстват безнаказани

Икономически миргранти, прикрити като бежанци, продължават да убиват български полицаи. След убийството на двамата полицаи, блъснати от сирийски мигрант с автобус в Бургас, вчера вечерта бе застрелян български граничен полицай, патрулиращ по границата ни с Турция.

Всички данни сочат, че става дума за мигранти и каналджии.
България е разграден двор, в който мигранти, каналджии и престъпници се чувстват безнаказани.
След трагичния случай с убийството на двамата български полицаи, вътрешният министър Дерменджиев заяви “Каналджиите обявиха война на държавата, но ние ще им отговорим с цялата си мощ”. Два месеца и половина след тази гръмка заявка, цялата мощ на държавата стигна дотам да изпрати във войната с нелегалните мигранти и престъпноста по границата ни полицаи и военнослужещи без бронежилетки, без кучета, без дълго оръжие, без радиостанция и без никаква връзка с останалите си колеги. Българската държава изпрати граничните полицаи и военнослужещи, като пушечно месо във войната за опазване на националната ни сигурност.

Освен липсата на елементарни предпазни средства, от медиите научихме за още един абсурд. Една част от системата за видеонаблюдение по границата ни с Турция е в неизправност и не работи. Най-вероятно поради немърливост. Не ми се иска да вярвам, че някой поради личен интерес умишлено е поставил под риск националната ни сигурност, живота и здравето на граничните ни полицаи. Ако тази система за видеонаблюдение работеше, вероятно загиналия полицай щеше предварително да знае, че в този участък има нарушители, нямаше да бъде изненадам от тяхната стрелба и нямаше да изгуби живота си.

Призовавам служебния кабинет и депутатите в НС да вземат решение за незабавно екстрадиране на всички мигранти влезли нелегално в страната. Когато някой бяга от война, той отива с паспорта си на граничния пункт и моли за помощ, а не реже оградните мрежи, не стреля по полицаи, не ги гази с автобус и не влиза по престъпен начин там, където иска да бъде временно приютен.

Станислав Недков