B България за Доган е достатъчно да щракне с пръсти, за да получи не просто държавна подкрепа – да получи пълно държавно обслужване

Мислех си днес колко обидна за нормалния български бизнес е цялата тая гранде корупционна схема. Схемата, в която Доган, Борисов и компания превърнаха българската държава. Да, самата ни държава превърнаха в схема. И да, адски обидно е. Защото България е пълна с почтени, нормални предприемачи, които не са ничии авери и всичко, което са постигнали с бизнесите си, е било ВЪПРЕКИ държавата, въпреки недомисленото законодателство, въпреки пълните с калинки институции, въпреки средновековните административни тежести.

А в същото това време, в същата тази България за Доган е достатъчно да щракне с пръсти, за да получи не просто държавна подкрепа – да получи пълно държавно обслужване. Да, обслужване. Защото това правят механизмите, създавани и смазвани с години от Борисов и аверите му – те обслужват. Купува си Доган ТЕЦ и хоп, като по чудо за българската държава се оказва топ приоритет удълбочаването на Варненското езеро и то докъде мислите? Точно до порта на Доган.

Какво съвпадение, дами и господа! А това, че някои от най-големите български предприятия от години настояват за удълбочаване в този район и няма кой да ги чуе – е, това са подробности. Важното е, че, когато е пожелал, почетният председател на българското задкулисие, е бил обслужен от българската държава.

Не знам за Вас, но на мен ми е обидно да гледам как гръбнакът на държавата ни е сведен до там, че тя е превърната в обслужващ персонал. И затова днес задавах, вече от трибуната на парламента, неудобните, но належащи въпроси, които с Христо Иванов задаваме от много време. И няма да спрем, докато хората, превърнали България в обслужващо звено на мафията, не си понесат отговорността.

Ивайло Мирчев