„БЪЛГАРСКИЯТ УОТЪРГЕЙТ“: Станаха ясни имената на 130 души, подслушвани на протестите

130 имена на подслушвани по време на антиправителствените протести миналата година български граждани прозвучаха от трибуната на Народното събрание на закрито заседание на парламента, продължило повече от час. Комисията за разследване на полицейското насилие и подслушване на протестиращи е успяла да установи кои са 130 от общо 934 подслушвани лица, които са засекретени от прокуратурата, информира „Отровното трио“.

Сред идентифицираните има 5-ма журналисти, 4-ма председатели на граждански сдружения, политици – немалка част от тях слушаха имената си в зала, бивш прокурор от Софийска градска прокуратура, генерали от резерва и един от българската армия, вкл. и журналист от голяма френска медия, посочи председателят на комисията Николай Хаджигенов от „Изправи се, БГ! Ние идваме!“.

Българският „Уотъргейт“, както адв. Хаджигенов определи този безпрецедентен акт, е „най-ужасяващото покушение срещу правата на българските граждани и срещу демокрацията изобщо. Това е буквално опит за убийство на демокрацията с незаконни средства“, категоричен бе той.

https://eurocom.bg/