ВАЖНИТЕ НЕЩА, КОИТО НИКОЙ НЕ ВИЖДА

1. МИЗЕРИЯТА. Внесените отвън политици и жълтопаветните такива, които по-далеч от центъра на София не ходят, не знаят как живеят хората в България. Не са виждали как баба брои стотинките си за кисело мляко на касата в магазина или как просълзена връща продукти на касата, защото не й стигат парите. Не са виждали как родители плачат до изнемога, защото не могат да намерят пари да спасят живота на детето си, а здравната каса отказва да даде пари. Не са виждали как ЧСИ изхвърлят длъжници от единствения им дом. Не са виждали хора, които са се обесили от мизерията, кредитите и невъзможостта да се справят в просперираща България, в която просперират само крадците.

2. ЕНЕРГИЙНАТА БЕДНОСТ. Газът е капака. И без това българите са най-бедни енергийно в цяла Европа. Трудно си плащат сметките за ток и парно и дори за вода. Цените се вдигат, а българите студуват. Понякога сметките са по-високи от пенсия или по тях отива цяла заплата. А сега, освен високите цени, ще има и недостиг. Явно не сме толкова евроатлантически настроени, че да се откажем от банята и да се топлим с одеяла. Енергийно бедни са и много от българските предприятия. След истерията с ковида, сега и репченето на внесените политици на Русия, съвсем ще приключат енергетиката в България. Скоро ще станем зелени, а след това и съвсем посинели и либерални.

3. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Само Здравната комисия в Народното събрание и Министерство на здравеопазваето не забелязват, че лекари и медицински сестри са в недостиг. А наличните такива са в почти пенсионна възраст. Вече има недостиг на много специалисти – анестизиолози, педиатри, кардиолози и т.н. Здравеопазването става все по-некачествено и все по-скъпо. Вече животът не е ценност за държавата. Който има пари -живее, който няма – не живее!

4.КОРУПЦИЯТА. Имаме закони като слънце за административното обслужване. Само където или не се спазват, или се заобикалят. Корупцията е навсякъде. Управляващите от Проекта на посолството първо обявиха нулева корупция, след това нулева толерантност към корупция /тоест, ако ги хванат, няма да си прощават/, а след това остана само една корупция.

5.БЕЖАНЦИ. Принципно българите са добри хора. Съгласни сме да помагаме на пострадали хора. Но не и да ги издържаме, докато те си карат скъпите джипове и висят по спа-хотелите за наша сметка. А това да ни обиждат и да поставят изисквания в нашата държава, няма как да го приемем. Притеснителното е в броя им. И в това, че явно са любимците на управляващите.

6. ИДИОТИ НА ВЛАСТ. Може би с това трябваше да започна. Не е само, че са проект. Напълно неспособни са на критично мислене, управленски решения и държавнически дела. Неадекватни във външнополитически и вътрешнополитически план. А един интелектуално увреден и морално недостатъчен политик може да натвори поразии колкото средномащабна война.

А Вие продължавайте да си говорите за евроатлантически ценности, лоялност към НАТО и ЕС, нацистки идеологии и политическа коректност. Но скоро дневният ред ще Ви сполети. При това много рязко!

Елена Гунчева
https://t.me/elenaguncheva