ВАЖНОТО Е ДА БЪДЕШ ЗАПОМНЕН

Ден четвърти на Територията, а все още текат бурни полемики в медиите и социалните мрежи на словото на Президента Радев в новогодишната нощ. Което е уникално явление в държава, в която всеки скандал на третия ден затихва и се помнят само цитати на футболисти и от кого е забременяла вървежна плейметка.

Стана ми интересно, че дори отявлените врагове на Президента много внимателно, явно по няколко пъти, са прочели речта му и даже я цитират. Страхотно! Още по-интересно ще ми стане, ако за мандатите на Плевналиев успеят да цитират поне две изречения от която и да е негова реч.Които речи се забравяха три секунди след приключването им. И оставяше само спомен за мазна усмивка.

За речите на бившите президенти мога да кажа само едно: пет минути преди полунощ чувахме едно: дрън-дрън-дрън, с нетърпение изчаквайки новата година. Докато сега, вместо „дрън-дрън-дрън“, Президентът ни накара всички да се замислим и повдигна дискусия по най-важните въпроси в държавата. Което е безспорен успех.

Ако Радев беше удобен на гербавите, ако се вписваше в тинесто-унилата картинка на политическия живот в България, дори щяха да потупат по главата, както Премиерът-Слънце правеше с Бившия Плевналиев- добро кученце! За първи път някой разритва гнилото и посочва истината. Е, трудно се преглъща, разбирам враговете му. А от мобилизацията на всички журналисти-духалки на Територията и трол-гвардията на ГЕРБ, разбирам за каква голяма опасност го считат, защото може да наруши комфорта им на трапезата.

Каквото и да говорят враговете на Президента, няма спор, че всяка негова реч се запомня и дълго време се коментира. А е важно думите ти да бъдат запомнени и цитирани, да предизвикаш дискусия и размисъл. С мисъл за бъдещето.

Който го може, го може! Който не го може, се хвали сам, след което плаща на журналята да публикуват хвалбите му. И много се ядосва, че никой не му обръща внимание.

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.
loading...