Валерия Велева: Едните ги убива Системата, другите танцуват върху мъката на майките!

Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България“.
Това заяви тази сутрин в тв ефира зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, за чието пътуване в Ню Йорк българската държава е платила самолетен билет в първа класа на стойност от 8300 лева! На нея и на още един държавен експерт – общо над 16 000 лева само за транспорт!

И тази зам.-министърка не намира това за неморално, недопустимо и обществено укоримо!

Тази дама на властта се държа в ефира на БТВ нагло, защитавайки безценното си участие в конференция, където светът, видите ли, научил какъв е „напредъкът на България“ по защитата правата на хората с увреждания.

Всички виждаме какъв е напредъкът – майките на децата с увреждания лежат по площадите на България и вият за помощ!

Г-н Борисов, пратете тази бездушна Ваша зам.министърка там – пред почернените майки, които повече от месец будуват пред парламента, за да извоюват правото на слънце за своите деца, и да разбере кои са истинските стойности на живота!

Пратете я там, за да види мъката и в разплаканите очи на тези майки да защити „правото си“ да ползва екстри, които властниците по белия свят не си и помислят да ползват!

Кажете ѝ, че австрийският канцлер се вози в икономична класа, че холандският премиер ходи на работа с колело. И че това е начин на съблюдаване нормите на общественото поведение.

А у нас, в най-бедната и най-корумпирана страна на ЕС, овластените чиновници не само са загубили сетивата си за съпричастност към болката на другите, но са развили и мания за демострантативно пилеене на държавни пари.

И тук не става въпрос за някакви си 8 300 лева, държавата е ограбвана с десетки,стотици милиони, а за мисленето на тези, от които зависи съдбата на хората.

За бездушието…

За безразличието…

За самолюбието….

На забележката на водещия в студиото, че в София майките на деца с увреждания протестират, овластената Росица Димитрова отговори:„Ние сме в диалог, аз много се надявам той да се превърне в конструктивен диалог, с конкретни предложения и решения, които да ни позволят да направим комплексна всеобхватна политика, ориентирана към индивидуалните възможности и потребности на всеки човек с увреждания.”
Виждате ли празнословието в този отговор?

Четете ли безмислието на подредените думи-клишета, в които няма капчица съдържание?

Да не говорим за съпричастност!
И тази дама ще решава съдбите на хората с увреждания?
Не си правете илюзии, г-н премиер!

В чипа е проблемът! В кода, чрез който властта става начин на живот и норма на светоусещате.

В онази непрочетена „Приказка за стълбата“ на Смирненски, където безсърдечните като Росица властници от върха на временното си битуване виждат долу, в низините, едни „празнично облечени тълпи“, чиито „стонове“ са станали „химни“…

Докога тези „калинки“, г-н премиер?
Администрацията е пълна с такива самозабравили се лоялни партийци!

Като връх на безочието Росица Димитрова твърди, че темата за цената на билета ѝ не е най-важната в момента, а това че „с пълна сила“ изпълнява правителствената програма и че важното е, че „сме имали участие в този форум“.
Така е в България!
Едните ги убива Системата. 
Другите танцуват върху излъганите надежди и изпортените политики.

Валерия Велева

http://epicenter.bg

loading...