Валерия Велева: За първи път някой се осмелява да посегне към властта на Борисов

Конфигурацията на правителството зависи от това кой с какъв резултат ще се яви на 26 март. Ако не може да се състави правителство, политическите сили трябва да стигнат до решението може ли да се направи експертен кабинет. Това коментира журналистът Валерия Велева. По думите й предстоящата кампания е много важна, защото силите са много изравнени.

„За първи път имаме лидерски двубой между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. И за първи път някой се осмелява да посегне към властта на Борисов“, каза Велева пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога Анастас Стефанов предизборната кампания ще е ключова. Той е на мнение, че след изборите е важно да има правителство и стабилност, от гледна точка на факта, че на България й предстои европейско председателство.

„Към момента теренът е като люшкаща се лодка. Не знаем точните настроения на хората, донякъде защото инерцията на президентската кампания се оказа по-голяма, отколкото предполагахме всички“, посочи Стефанов.

Валерия Велева коментира и оставката на главния секретар на МВР Георги Костов. Тя твърди, че не е била достатъчно добре обоснована и се е получило разминаване в думите на Огнян Герджиков. „Служебният кабинет направи някои необмислени действия, които позволиха на политическите сили да го заподозрат, че се заиграва с една от тях“, настоя Велева. „При смяна на правителство, абсолютно основателно е да бъде сменен главният секретар. Просто те отиграха лошо този ход.“

Според Велева и Стефанов, Корнелия Нинова няма нищо общо със служебния кабинет.

„Вижте състава му, те не са доволни от него“, заключи Велева.

http://blitz.bg