Валери Симеонов: Просто защото държавата не изпълнява своите задължения…

Той подчерта, че това не е голо обвинение

„Просто защото държавата не изпълнява своите задължения и ангажименти към гражданите. Като казвам държавата, имам предвид управлението. И това не е едно голо обвинение, чисто политическо, по причина на това, че други управляват България в момента, а е тъжна констатация.

Тази ограда беше направена – една от първите в Европа, беше направена много добре, беше направена с доста по-малко средства, отколкото останалите държави по-късно направиха, и тази ограда беше пример за Дейвид Камерън, за Виктор Орбан, за редица външни министри и премиери“.
Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов пред Радио Фокус.

Той припомни, че когато идваха в страната ни, Бойко Борисов ги водеше на оградата, за да им покаже как трябва да се защитава външната граница на Европа.
„Сега нещо, което не би трябвало да бъде предмет на ирония, е нещо, което е свършено от държавата както трябва. А добре, че е оградата – това ще кажа. Добре, че е оградата. Ако сега и оградата я нямаше, жална ни майка“, подчерта Симеонов.

По отношение на състоянието и поддръжката на оградата, Симеонов посочи, че преди приключването на мандата им, тя е била в перфектно състояние и допълни, че лично се е убедил в това. В този ред на мисли поздрави за усилията областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас. Уточни, че това е било през април 2021 г. и допълни, че след това тази ограда не е била поддържана.
Източник: standartnews.com