ВАРТОЛОМЕЕВА НОЩ

Имат ли представа българските „политически“ нищожества какво в действителност означава решението на Вартоломей? То бетонира кражбата на българската църковна история и разкола между „Македонската“ и Българската църква. То е основа за бъдещи верско-политически войни. То цели ново неизгладимо противопоставяне между България и изкуствената държава Македония. То планира религиозна война между българи и българи от двете страни на границата, защото на албанците не им пука за православието. Но те ще се възползват и от тази пробойна. Новопризнатата „Охридска Архиепископия“ ще се включи в Сръбската Патриаршия и ще бъде яростен проводник на антибългаризма в следващите месеци и години, в които верският въпрос ще придобие огромно значение.

Ето ви я готова новата Вартоломеева нощ, насочена срещу тези граждани на Македония, които са имали смелостта да се обявят за етнически българи. Първо ще ги лишат от причастие, после от достъп в храма, а накрая …

Но Киро в това време отдавна ще е отпрашил за страната на кленовия сироп. И ще ни се хили оттам. А професорята от „българските исторически комисии“ – официалната и алтернативната – ще си пият  узото по гръцките плажове. С хонорарите от Сорос.

Милена Върбанова