ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА УЧАСТИЕ НА „ПАТРИОТАРСКИ“ ФИРМИ В СТРОЕЖА НА ОРГАДАТА ПО БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА

По време на днешния предизборния дебат в БНТ представителят на Патриотичния фронт Юлиян Ангелов отказа да отговори на поставените от мен два въпроса: За участие на фирми на ПФ в строежа на оградата по българо-турската граница и за приетите на 20 април 2016 г., по предложение на Валери Симеонов, поправки в Закона за обществените поръчки, позволяващи оградата да се строи без обществена поръчка.

Поправките в закона облагодетелстват фирмите, еднолично посочени от областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково, следователно е налице брутален конфликт на интереси, който граничи с корупция.

При това официално се знае, че строежът на линеен километър от оградата при кабинета „Орешарски“ струва 250 000 лева, а линеен километър при втория кабинет на ГЕРБ надминава сумата от 1 млн. лева, т.е. цената на оградата е завишена четири пъти.

Тъй като на 21 октомври 2016 г. председателят на БСП Корнелия Нинова обяви от парламентарната трибуна, че фирми на ПФ строят оградата по границата, а на 13 февруари 2017 г. същата информация изнесе и депутатът от ПФ Димитър Байрактаров, сезирам прокуратурата за тези две изявления и настоявам тя да призове за свидетели г-жа Нинова и г-н Байрактаров.

Българското общество е в правото си да знае кои заинтересовани лица промениха Закона за обществените поръчки с користна цел, за да извлекат финансова изгода лично за себе си и за своите партийни формации.

Велизар Енчев

Председател на „Българската пролет“

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

http://afera.bg