ВЕЛИЧЕСТВОТО ПРЕПОРЪЧВА!

Династията на Кобургите винаги е носила нещастие на България, докарвайки я до национални катастрофи. Известният фен на казината и по съвместителство назован „цар на българите”, реши съвсем да ни дооправи.

Започвам да ставам суеверна. Не се ентусиазирах при идването му в България, защото тези: „Вервайте ми!”, „Ще се оправим за 800 дни” и прочие ми звучаха много неистински. Въпреки, че не може да се отрече, че той се оправи за 800 дни, че и за по-малко, като си върна голяма част от имотите /много от които не негови, а на държавата/. Докараните от него юпита  се упражняваха върху гърба на бългаския народ. А на тръгване, ни завеща телохранителят си да ни управлява. Даже ни го натрапи, издигайки го от прост охранител до главен секретар на МВР, правейки го и генерал.

Отмъщението и подигравката на „Величеството” – колко ли аристократично изглежда в неговите очи шегата да остави шута си да управлява народът, който го изгони и накара да абдикира?
И си задавам въпросът – защо един аристократ бута напред един цървул? Нямат никакви допирни точки помежду си. Остават единствено общи интереси. И възможност на „Величеството” да продължава да влияе върху управлението на държавата.

Все пак да не забравяме, че именно Кобургът заведе наш Боку при арабите да танцува танцът със саби, заведе го при евреите да договаря продажбата на българска земя, разкарваше го като маймунка да го представя на своите познати. Защо ли, или както винаги питам – кому е изгодно?

Във всеки случай не на изстрадалия български народ, нагледал се на наглостта на управляващите. Сега Симеон Кобургготски препоръчва неговото протеже да изкара мандата си, или поне да не се разпуска Народното събрание и да има правителство на малцинството?
Което още повече ме усъмнява за свързаните икономически интереси на управляващите и Царчето.

Ами….ВЕРВАЙТЕ МУ, ШЪ ВЪ ОПРАВИ!

Елена Гунчева