ВЕНЕЦУЕЛСКО ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО…

Цветанът на мисълта отново се размаза във Фейсбук. На страницата си е публикувал отново премъдрости за кризата във Венецуела, както и назидателни слова за тези, които не са съгласни с него и господарите му:
„Tsvetan Tsvetanov
4 часа · 
Решението на Съвета по сигурността при Министерски съвет във връзка със ситуацията във Венецуела още веднъж категорично потвърди евроатлантическата принадлежност на България и солидарността й с позициите на партньорите ни от международната общност. Документът беше подкрепен от всички членове на Съвета с изключение на представителите на президента, като с това бе даден окончателен отговор на въпроса кои са истинските евроатлантици в българската политика и кои са само на думи.“

И аз се радвам, че е даден окончателен отговор. Разбра се кои са истинските българи и кои са евроатлантическите слуги на САЩ.

Само не мога да разбера, защо Цецку си въобразява, че е голяма гордост и задължение да си евроатлантик и да се съобразяващ със САЩ и с ЕС. За мен на първо и единствено място СТОИ БЪЛГАРИЯ. И всичко трябва да се пречупва през призмата на нейните интереси. България ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е НА ПЪРВО МЯСТО – ПРЕДИ ЕС, ПРЕДИ НАТО, ПРЕДИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ.

И точно в тази ситуация Президентът Радев показа не само, че е българин, който се съобразява с международните правни норми, но и доста по- съобразителен и дипломатичен от палетата, които решиха заедно с господаря си САЩ да подкрепят една незаконна намеса във вътрешните работи на Венецуела. И да припомня, че ООН също не взе становище, а запази неутралитет. Единствено колониите на САЩ и слугите им признаха Гуайдо за временен президент.

Да, Цецку, даде се окончателен отговор. Време разделно. На българи и на евроатлантици. Аз моят избор отдавна съм го направила. България над всичко!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.