ВЕНЧАВКАТА НА ВОЛЕН – КОРУПЦИЯ НЕ САМО ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА, КОРУПЦИЯ И С ВЯРАТА НИ

Държавата, представлявана от „любимите” ни политици, днес демонстративно показа, че корупцията е не само по високите етажи на властта. Корупцията завладява и онова, за което мислехме и очаквахме с надежда. Онова, което всеки от нас явно или тайно таи дълбоко в себе си – вярата в Бога и уважение към неговите наместници на земята. Да се продадеш за няколко гроша, събрани от гостите на една венчавка, за да ремонтираш храм, да позволиш да си спомним най-тъмните периоди от живота ни, когато само богоизбраните имаха право да бъдат в църквата, а ние, простосмъртните, да сме виновни някъде навън, само защото искаме просто да влезем, просто да постоим, просто да помълчим. Кой божи наместник позволи тази политическа и управленска гавра с нас простосмъртните? Живял съм достатъчно, но не си спомням дори и онова политическо същество „бащата на народите” да си е позволявал личните му семейни емоции да бъдат показани чрез рекет – държавен и църковен. Не си спомням някой от нашите соцуправници да е показал на държавата, че е повече от нея.
Страшно е не какво върши Волен. Страшно е какво позволява църквата. Някой ще каже, ама всеки може да се снима. Да, така е. Но не всеки има власт и лостовете на властта, да се снима не за себе си, а за да наложи това на зрителите си.
Не може никой да ме убеди, че не е наясно какви правила важат за медиите, та дори и за частните. Не може никой да ме убеди, че е достойно, морално или пък професионално, или пък политическо, да предаваш третата сватба на един от управляващите.
Телевизия „Алфа“, както обосновано можем да предположим, съществува и се издържа със средства от партийната субсидия на ПП „Атака“ или голямата част от издръжката на партийната медиа се реализира с парите, дадени от избирателите. Партийните субсидии се осъществяват с пари от бюджета. Следователно, всеки един от нас, чрез данъците си, днес е донор, спомоществовател, спонсор на телевизията. Ерго- и на ефира, който в момента излъчва едно частно събитие – сватбеното тържество на лидера Сидеров. Това е формалната страна.
Неформалната е, че ни принуждават да ставаме неволни съучастници и на това съмнително финансово действие, тъй като младото семейство е обещало подаръците от сватбата, които са кеш, да бъдат дадени на храма „Св. Св. Кирил и Методий“ за ремонтни дейности. И така, схемата придобива корупционни габарити. Защото един политик си позволява да ни въвлече в нечистото, сатанинско дело, под прикритието на бяла рокля.?
Давам си сметка, че нашата, българската православна църква е независима от държавата. Така е по закон. На практика. Зависимостта ни беше показана днес в ефир, директно, без редакторска намеса. Без някой, от онези наместници на Бог, да си е помислил как ли са се почувствали миряните…

Любо КОЛЬОВСКИ

Снимка на Любомир Кольовски.

https://www.facebook.com/ecohunter12