Весела Лечева: Странни имена от БСП участват в преговорите. Кой ги избра?

”Като гледам преговорите за съставяне на правителство, които се излъчват на живо, виждам доста странни имена от БСП, които участват в дискусиите по дадени сектори”. Този коментар направи п Весела Лечева, член на Националния съвет на БСП.
,

По думите ѝ пред БНР членовете на Националния съвет не са били запознати как са избрани хората, които ще участват в преговорния екип на БСП: „Кой ги избра, как ги избраха, на какъв принцип са избрани. … Не се даде възможност на членовете на НС на БСП да обсъдят кои ще бъдат отличителните ни белези и политики в тези преговори, така че да не се слеем с всички и да загубим своята роля и идентичност“.

„Ръководството на БСП ще саботира всяка инициатива за присъствено заседание на Националния съвет“, смята тя и уточни, че заседанията се провеждат „на подпис“ и дори не са в онлайн среда.

Според Лечева „няма да има оставка на Корнелия Нинова, като Конгресът препотвърди нейното място на лидерския пост“: „Това устремно впускане в преговори за правителство, без да бъде свикан НС на БСП и без да бъдат одобрени преговорните екипи и какви политики ще защитаваме, по-скоро ми прилича на борба за постове и възможност да бъдат удостоени с постове хората, които са близки до председателя. Всички тези действия са свързани само със спасяването на председателския пост на Корнелия Нинова“.

https://frognews.bg/