Вечната Амбър

Фарсът с министерските рокади продължава. След катастрофата с номинирането на Александър Манолев за министър на транспорта властта прави втори опит. И роди нов бисер. За поста на Ивайло Московски се предлага верният войник на ГЕРБ, „Вечната Амбър“ Росен Желязков.
Дали когато преди 9 години прекрачи прага на МС бившият секретар на СО е мислел, че ще козирува от сутрин до вечер на Началника, довел го лично от „Московска“ на „Дондуков“? За пореден път Желязков отговаря с „Винаги готов!“ Кой ще стане главен секретар на МС? Желязков. Кой ще отиде на съд заради Костинбродската афера с фалшиви изборни бюлетини? Желязков. Кой ще съветва премиера по въпросите на държавната администрация и електронното управление? Желязков, разбира се. Като награда за жертвата по аферата „Костинброд“. Кой ще оглави КЗК? На два пъти разговарят с Желязков. Работата там не става, но постове има – председател на Държавна агенция „Електронно управление“ и на Комисията за регулиране на съобщенията. А сега – министър на транспорта. Щом се налага…
Желязна кариера за Желязков. Жертвал се за партията, сега трябва да получи министерски пост за награда. ГЕРБ не могат да си позволят лукса да изпуснат инфраструктурните проекти за милиарди, пакетите за мобилност или железницата. А и електронното правителство ще гълта нови и нови милиони. Става въпрос за сериозен ресурс, който не може да отиде в ръцете на друг, освен на верен Нему. Толкова верен, че да е готов да отиде на съд, щом се налага.
Наистина ли резервната скамейка на ГЕРБ толкоз окъся? Чак на двойна каишка ли трябва да са министрите Му, за да са верни? Стил „Ришельо“, няма що!
Дали управляващите ще кажат все пак какво стана със засекретената преди време проверка на КПКОНПИ за Росен Желязков? Или да забравим. Като за апартаментите на Цветанов

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Росен Желязков

http://duma.bg