„Вибраторът” на Сачева Ричард Алибегов – доносник на Бойко в схемите с изнудване на бизнесмени

Живият вибратор на детронирания социален министър Деница Сачева – Ричард Алибегов, е писал доноси до Бойко Борисов в схемите за изнудване на бизнесмени, прикрити зад обвинения за сваляне на правителството на хунтата и „държавен преврат“, разкри Narod.bg.

Алибегов е достоен за медал заради подвизите си с Деница Сачева

Дългокосият шеф на кръчмарската асоциация, който от дълго време опъва бръчките на Сачева, докладвал на Баце, че топ ресторантьорът Веселин Денков – Весо Брадата бил сред хората, които финансирали всенародните протести миналото лято.

Името на Алибегов изплува от записи, които разпространи от жената до Весо Брадата – Ивайла Бакалова, за да покаже какво стои зад 9-месечния арест на Веселин Денков.

На СРС-то бившият съветник на Мутрата Яне Янев се среща с неизяснен човек, който го записва със скрита камера. Янев разказва, че „водещата версия за всичко, което е тръгнало, идва от това, че вашият човек е взаимодействал с Божков и дори е пращал хора на протестите. Това е записано едно към едно в записка към доклад на ДАНС“, казва Янев.

От записа се вижда че разговорът е записан вероятно на паркинг. Янев е попитан: „Това да не би да е по доноса на Ричард?“

„Ричард фигурира като лице под прикритие, отговаря Яне Янев. Но не само от него е информация.

Тази версия започва да се тиражира много упорито 3-4 месеца преди задържането. Като при един доклад при Борисов, когато той вика шефовете на служби и главния прокурор, му се докладва, че Веско много сериозно е зависим от Божков и ще играе с него на избори“, казва още Янев.

Не става известно кой е Ричард, но източник на Narod.bg потвърди, че се има предвид любовникът на Деница Сачева – Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията.

Narod.bg