Видимо е, че смешението между “ГЕРБ” и държава е образувало едно уродливо тяло

Каква седмица само: за десет хиляди деца няма места в детските градини, банката на малкия и средния бизнес “ББР” е просто една олигархическа касичка, главният прокурор г-н Гешев живее на държавно и луксозно, но все пак изгодно, отписват се милиарди задължения, докато други биват натискани от НАП, има сигнали, че опозиционни политици са подслушвани предизборно, “патриотите” се събират в кичозната механа на популизма, а на фона на всичко това върви един разговор за свободата на словото, от който можеш да си повърнеш в устата. Малко е като Ханибал Лектър да ти говори за здравословно хранене.

Между другото — както ми каза един приятел — като се разбъркат буквичките на името “Маги Бадер”, може да се изпише “ГЕРБ и дама”.

Държавата като анаграма — всичко е разбъркано, всичко е с променено, всичко е това, което не би трябвало да бъде.

До последните парламентарни избори според “ГЕРБ” видими бяха само резултатите. Само че “ГЕРБ” и герберска България приличат на митично езеро. Отгоре, на повърхността, водата е като огледало, на брега барбекюта димят и бири се пият, докато в дълбините ври и кипи, и огромни чудовища са се вплели едно в друго.

Видимо е, че смешението между “ГЕРБ” и държава е образувало едно уродливо тяло, което хвърля прекалено мрачна и ледена сянка върху нашите животи. Бойко Борисов и неговата партия са превърнали страната ни в едно много усойно място. Място, в което са изтрите границите между добро и лошо, между изчегъртани са фундаменталните морални норми и всичко това е довело до едно общество, загубило представа за цялост, за справедливост, ако щете и за смисъл.

След по-малко от два месеца всички ние сме длъжни да си върнем посоката. И да излезем от мрака.

Мартин Димитров