ВИЕТЕ ЗАРАДИ МОРАЛА ИЛИ ЗАРАДИ ПАРИТЕ?

Бесовете на жълтопаветниците нямат край. Всеки с различно мнение е публично обиждан, обругаван и подлаган на обществено тричане. Видни „шпаги“ на евроджендърията публично осъждат враговете на правилната линия, досущ млади комсомолски секретари, осъждащи троцкистите и култът към личността. Тези с по-слаби нерви директно призовават към раз@#@@л на всеки, позволил си да мисли различно и правят списъци с неудобните им.

И се замислям за тази лудост. Каква е причината? Последните 20-30 години доста войни минаха. И в Ирак, и в Афганистан, и в Йемен, Сирия, Югославия. По-рано във Виетнам. В които войни жертвите са милиони. Е, има и нещо общо – всички тези войни са започнати от любимите на евроджендърите американци. Някак си, когато САЩ пуснат бомба върху 30 човека на сватба в Афганистан, изглежда много по-цивилизовано, отколкото когато руснаци застрелват членове на нацисткия отряд Азов. Хвърлянето на напалм върху живи хора във Виетнам изглежда като добро за човечеството, докато разкриването на биолаборатории на САЩ в Украйна е възмутително и огорчително и определяно като престъпление срещу човечеството. Клането при Ми Лай на жени и деца е просто случайност, а САЩ са целите в бяло и спасители на човечеството.

И някак си ми сее натрапва усещането, че не точно морала е в основата на бесовете. А парите. Всички побеснели евроатлантици получават грантове от „Америка за България“ и други козякоудобни фондации и институции. Журналистите, които най-бясно нападат Русия и Путин и съответно въздигат Зеленски и нацистите от АЗОВ, на практика работят в медии, които са американски или силно проамерикански и от величината на техния гняв срещу рашките, зависи и месечната им заплата.

Например Дрисли, която постояно хвъля огън и жупел върху мислещите различно /а и принципно срещу мислещит/, получава 200 бона от „Америка за България“, живее в САЩ, но се смята за някакъв байряк на либерализма и евроджендърията. Видни активисти на ДБ пък, ни убеждават, че са на правилната страна, силно топлени от грантовете към коалицията. За толкоз пари, както се казва, и за Сатаната биха работили.

Та, драги читатели, в дъното на всичко са парите. САЩ имат много такива. Все пак те си ги печатат. И войната изобщо не е за Украйна, колкото и да Ви убеждават в това. Войната е икономическа, за преразпределяне на сферите на влияние по света. И ударът е насочен срещу финансовата система, господствана от САЩ. И затова ги е страх. И затова троловете и верните им грантаджии заработват. Затова обявяват за враг всеки, който не се включва в общата лудост.

За тях е важно да спечелят информационната война. Да ни убедят, че те са правите, макар и покрити с кръв и напалм. Да ни убедят, че няма нищо лошо в нацизма на АЗОВ и пречупените кръстове, че няма нищо лошо в избитите от нацистите деца в Донбас. Че няма нищо лошо в изгорения жив българин Иван Милев в Одеса. Че няма нищо лошо в обруганите български паметници в Украйна.
Само, че центовете са за Вас. Ние избираме България.

Елена Гунчева