ВИЕ НЕ СТЕ НАРОДА

Вчера чух изумително изказване от трибуната на Народното събрание. Не помня кой точно от ПП го каза, общо взето, не се различават много помежду си. Но в същността си беше, че те били народа, мнозинството, хората, на които българите били гласували доверие и затова те вземали решенията. Хората извън сградата на Народното събрание нямали думата, защото сме били представителна демокрация.

Явно дъбългърианецът не осъзнава каква точно част от народа е гласувала за него от всички. Огромната част от хората не гласуват, именно защото са отвратени от политици като него. Които, в момента, в който влязат в парламента, забравят за хората отвън и се считат за богоизбрани.

Правителството търси престъпници в гугъл, американското посолство – врагове във фейсбук, защо пък тогава ние не направим една социологическа анкета какво иска българският народ в този момент – да се включваме в подпомагането на един режим, обслужващ американските интереси в Украйна, да пращаме оръжие /то все едно го имаме в излишък/, или да запазим неутралитет. Направете анкета, като сте толкова отворени!

Това правителство с бясна скорост върви към дъното и го дълбае. И тук не коментирам само некомпетентността и арогантността. А явното служене на чужди интереси. За което и народът, и Наказателния кодекс имат едно и също определение!

Време е да си ходят! И българският народ да мисли следващият път дали ще се подлъже по поредният измамник, инсталиран от посолството!

Елена Гунчева