ВИНАГИ ПОЛИТИЦИТЕ ОЦАПВАТ ПЕЙЗАЖА

Цялата тринадесетвековна история на България показва, че имаме смели и горди мъже, които печелят битки и защитават Родината си. Грандиозните провали обикновено са на политиците ни. Всяка една национална катастрофа идва не от загуби на бойното поле, а на полето на дипломацията.

Едно време си мислих, че дипломацията и политиката са изкуство. Сега си мисля, че са цирк, правен от занаятчии и то не особено талантливи. Макар и да имаме добри дипломати, те обикновено са наритвани в ъгъла, когато някой сложи цена на националните ни интереси. И тогава занаятчиите в дипломацията прегазват всякакви морални норми и български интереси от зор да продадат България!

Днес имаме безкрайно сложна международна обстановка, войната е на прага ни. А ние имаме……Генчовска и зализания Заков. Едната като усърдна секретарка обяснява как сме се погрижили за българите в Украйна, като сме осигурили бланки в посолството ни, а другият така се стеле и мазни на американския министър, че оставя следи като от лигав охлюв след себе си. Впрочем с въпросната животинка си прилича и по пълната липса на гръбнак. Явно янките насърчават безгръбначието и мазното ибрикчийство в българската политика.

Войната е на прага ни! А националните предатели са във властта ни! Те не се интересуват и честно казано, дори не осъзнават в какво ни въвличат. Те гледат дребните си и дребнави лични интереси и приходи. България не ги интересува, важно е да са удобни на господарите си.

И бих била по-умерена, ако можеше тази война да се спечели от САЩ. Но не може и никога не е можело да се спечели. Те са се самозабравили в агресията си. Те дори един Виетнам не успяха да победят! От Афганистан се изнесоха като мокра връв, като оставиха съюзниците си на кучетата. Байдън не помни собственото си име и името на жена си! Министърът на отбраната изглежда …..ами либерално и толерантно, но се родее с министърката на отбраната на Германия например. И тези смешници имат насреща си Путин, Шойгу и Лавров. Разликата в класите е такава, че е обидно дори да се споменат в едно изречение. За руската армия ние – българите – знаем. Воювали сме заедно с тях! Били сме част от Варшавския договор. Получихме от тях почти без пари самолети, ракетни установки, танкове, автомати и какво ли още не. Знаем на какво са способни. Впечатленията от американските военни са общо взето, от кръчмите в Сливен……ама и там не държат на бой.

Киро Мустафата е време да си ходи. Мустафата – също! А министърът да го черпим един банан и да го пращаме обратно!

Елена Гунчева