ВИСОКО КОЛОНИАЛНО РАВНИЩЕ

Без никаква радост за ГМР започна Двустранният стратегически диалог на „високо равнище“ между САЩ и КРБ /Колониална Република България/. Високото равнище се оказа Нейното Превъзходителство Мустафата, която напоследък българите възприемат като на всяка манджа мерудия. Дейвид Хейл – заместник-държавен секретар, не е присъствал на срещата, както беше обявено, с извинението „ситуацията в Иран“. „Високият диалог“ беше удостовен от заместник-помощник държавен секретар, вероятно защото чистачката във Вашингтон е била възпрепятствана.

По съобщението на страницата на ГМР и на МС се вижда, че са обсъдени „сътрудничеството, върховенството на закона, отпадането на визите“ и прочие жизненоважни въпроси.

Всъщност разбираме, че България е задължена да купи 20 % от газовия терминал в Александруполис, откъдето минава американския втечнен газ. Колко ще струва това на „проспериращия“ български данъкоплатец, не се казва, но не се и съмнявам, че по някое време ще подхвърлят новината на последна страница на медиите. От друга страна разбрахме, че напредваме по въпроса за американските визи. Докъде точно сме напреднали, не стана ясно, но в близката година и половина краят му няма да се види. Както се казва: „Чакайте лично писмо от Джордж Вашингтон за отпадане на визите!“.
И понеже българската журналиститутка не се изразява точно, да попитам, че нещо не разбрах – ЧИЕ ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ОБСЪЖДАХТЕ? Нали диалогът е двустранен? Че напоследък нещо стратегическият ни колонизатор върви като бик през международното право? И дали Борисов му е стискало да попита в САЩ спазват ли международното право и изобщо основните права и свободи на хората /извън американците/? Май не му е стискало, като гледам видеото от срещата.

И понеже много обичам да прилагам принципът на „Бръснача на Окам“ към подобни „събития“, да обобщим резултатите:
– България ще купува 20 % от газов терминал в Гърция, през който ще минава втечнен американски газ, за да намалим енергийната си зависимост от Русия и съответно да станем зависими от краварския газ, което според ГМР несъмнено е голямо подобрение на суверинитета на България. По-добре скъпо и отдалече, отколкото руско, близко и евтино!;
– Визите ще отпаднат някое следващо лято, най-вероятно на куково;
– ГМР, за пълен потрес на либерасти и толерасти, заяви, че България щяла да се присъедини към Организацията за икономическо развитие и сътрудничество, която, моля за внимание, била „организация на белите държави!“. Туше!
– България заявява сериозна външнополитическа позиция, като изтегля ДВАМАТА си офицери от Ирак.

А сега очакваме комюникето от срещата с Путин и Ердоган. Бойко, взе ли си ибрика?!? Ще ти потрябва!

Елена Гунчева

 

loading...