Владимир Путин изненадващо: Искаме да приключим конфликта в Украйна възможно най-бързо

Моди е бил категоричен, че сега не е време за война

Руският президент Владимир Путин е заявил, че е решен да постигне целите си на бойното поле, но в същото време конфликтът в Украйна да бъде приключен възможно най-бързо.

Това е станало ясно от думите му по време на разговора му с премиера на Индия – Нарендра Моди, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.
Двамата разговаряли в узбекистанския град Самарканд, където участват в срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество.

„Сега не е време за война“. С тези думи се е обърнал към Путин индийският премиер Нарендра Моди, допълвайки, че вече е обсъдил с него този въпрос по телефона.
Индийският лидер е изтъкнал, че сред основните проблеми, пред които светът е изправен, са сигурността на храните, торовете и горивата.

На свой ред руският държавен глава е заявил, че разбира опасенията на Моди за войната в Украйна и е отбелязал, че „иска всичко това да приключи възможно най-скоро“.

За срещата в кулоарите на форума в Самарканд медиите научават от разпространени телевизионни кадри по индийската обществена телевизия, а за думите на двамата лидери – от цитирания от Ройтерс индийски превод на изказванията на Путин.

Дългогодишните дипломатически връзки между Делхи и Москва датират още от времената на Студената война, отбелязва Франс прес и допълва, че Русия остава и до този момент най-големия доставчик на оръжия за Индия.
Източник: standartnews.com