Владимир Путин се подигра жестоко на Европа

Очевидно в трактовката на руския президент, той е лисицата

„Русия ще каже “мръзни, мръзни, вълча опашко“ в отговор на опитите да й бъдат наложени чужди условия в сферата на енергетиката“, категоричен бе президентът Владимир Путин в рамките на изказване на Източния икономически форум (ИИФ) във Владивосток, предаваТАСС.

Той отбеляза, че страната му е готова да изпълни изцяло договорните си задължения, но не е готова да се поддава на натиск и да се съгласява с условия, които са в противоречие с договорите и са неизгодни за нея.
Категоричен е, че в такъв случай не им остава друга възможност, освен да се откажат да доставят енергийни ресурси, отбелязва сайтът bg-voice.cоm.

“Но ако някой се опита да ни наложи нещо, искам да отбележа, че тези, които ни налагат нещо, не са в състояние да ни диктуват волята си. А на нас ни остава само едно: както се казва “мръзни, мръзни, вълча опашко” в една известна руска приказка”, отбеляза държавният глава.

“Болен здрав носи”, но в руската версия, е приказката, в която присъства този цитат. В приказката се разказва за много хитра лисица и глупав вълк. Лисицата накарала вълка да повярва, че като потопи опашката си в реката ще може да улови риба. Докато опашката на вълка замръзвала, лисицата се подигравала с думите “мръзни, мръзни, вълча опашко”.

В трактовката на руския президент вероятно Русия е лисицата, а Европа – измаменият вълк.
Източник: standartnews.com