Владо Береану: Журналистите бавно ще започнат да осъзнават, че свободата се появи

„Журналистите бавно ще започнат да осъзнават, че свободата се появи. Може би и като редактори и като репортери ще го осъзнаят.“- каза журналистът Владимир Береану в студиото на 7/8 тв пред колегата си Тошко Йорданов.

Машината си беше създадена от Борисов, нямаше време да се пренастроят колегите. За да задаваш въпроси, трябва наистина да започнеш да четеш, да знаеш, че като попиташ нещо, а той ти каже колко сме добре, щото тая тръба била чудесна, да знаеш как да му зададеш въпроса: чакай сега, печелим или не печелим?

А те имат договорки – ще дойда, но няма да ме питаш за това и онова. Чувал съм още в годините назад в някои медии така си беше. Върви си разговорът, тоя се хвали, минава предаването блестящо. Всички въпроси си задал.

Имаше такива интервюта с Гешев. Той беше казал какви въпроси да му задават, имаше репротери срещу него, които изцяло го обслужваха.

Вероятно нещата ще се променят много бързо, защото се усеща вече загубата на това правителство. Но в страната все още ГЕРБ има мощна структура. Това са кметове, това са интереси. Освобождаването от машината ще отнеме не малко време. Но се надяваме, че изборите ще бъдат по-реалистични.“ – добави той.

petel.bg