ВЛАСТ НА ПЛЕБСА

Мантрите „демократична и правова държава“ се повтарят като свещенни слова и никой не се замисля какво всъщност означават. За тридесет години установих следното:
Демокрацията означава, че всеки малоумен некадърник има същите права като мене, същият глас като мене и неговият глас на избори тежи колкото мой и примерно на някой професор. Малоумният некадърник от плебса има свобода на словото, но е много по-гръмогласен и неща като образование и възпитание, нежели мозък, не могат да го спрат да изразява простотиите си.

И понеже средният интелект на народа е колкото на най-глупавият, разделен на броя на хората, резултатът е, че в държава с много интелигентни и образовани хора, на власт са малоумните некадърници. Защото на брой са повече. И не ги спира нищо да драпат към властта, защото не могат да се реализират по никакъв друг начин.

80 % дебили избраха 8 % малоумни некадърници да управляват всички ни. Те ви демокрация и равноправие. Гласът на експертите и интелигентните заглъхва в неистовите крясъци на тълпата, която се кефи само на цирковите номера и пайетите, но категорично отказва да мисли. Не че има с какво.

Правовата държава означава да се спазват законите. И тук има един малъъъък проблем: а ако тези закони са направени от алчни и малоумни некадърници, безсмислени и лобистки са и единствената им цел е същите некадърници да събират парите на тези, които ги изпълняват. Хайде помислете….какво всъщност искате?

Властта на плебса винаги води до диктатура на простака!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.
loading...