Военният министър подкрепя изграждането на технологична база за ВМС

Той подчерта, че ВМС са не само история, а и гарант за суверенитета ни

Военният министър Димитър Стоянов е категоричен, че подопечното му министерство ще продължи да подкрепя изграждането и поддържането на високотехнологична база за военния флот.

Това стана ясно от думите му по време на тържеството посветено на 143-та годишнина от създаването на ВМС.

Министър Стоянов подчерта, че ВМС са не само история, а и гарант за независимостта и суверенитета на страната ни.
Той изтъкна успешно приключилото учение „Бриз 2022“, в което взеха участие 11 държави като поредното доказателство за професионализма на военните моряци, отбелязва БТА. Припомняме, че учението се проведе в изключително усложнена геополитическа среда.

„Проектът за новия многофункционален патрулен кораб се развива с бързи темпове, това е факт, благодарение на настойчивостта на командирите и военнослужещите, подчерта още министърът на отбраната“, съобщават от МО.

„През 143-те години от създаването си до днес военният флот е доказал, че винаги е там, където трябва“, каза командирът на Военноморските сили, контраадмирал Кирил Михайлов в приветствието си за празника.

„За 143 години са се променяли условия, кораби, техника, но постоянни са останали желанието, себеотрицанието и волята на военните моряци, допълни Михайлов. Според него днес флотът се движи напред, придобива нови способности, реализира различни проекти. Командирът подчерта, че ВМС винаги ще пазят българските фарватери чисти и безопасни, а моряците ще са на бойния си пост, докато я има България“, гарантира контраадмииралът.
„Военноморските сили сами предизвикват успеха чрез своите упорити и своевременни действия“, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.
Източник: dir.bg