Волгин: Освен предавания за протестъри, направете и за нормални хора

Не искам да бъда разбиран, че искам нещо да цензурирам. Но ми се ще в Българската национална телевизия, освен предавания за протестъри, г-н Кошлуков, моля Ви, направете предавания и за нормални хора. И аз съм сигурен, че предаванията за нормалните хора ще имат в пъти по-висок рейтинг, отколкото предаванията за протестъри.

Това каза журналистът от БНР Петър Волгин в ефира на БНТ. Волгин беше поканен тази вечер в предаването на Кошлуков, за да говори заедно с доц. Лъчезар Стоянов по темата „Комунизмът в учебниците по история“.

Според Волгин „нормалните хора са 95%, а протестърите са най-много 5%.“

Той разви тезата, че има тенденция да се неглижира всяка една гледна точка, която не влиза в статуквото, а статуквото било дясно:

„Има едно нещо много важно, което трябва да кажа, защото се намираме в Българската национална телевизия. Същата тенденция наблюдаваме и във вашата телевизия, г-н Кошлуков. Във вашата телевизия има предавания, в които ти с трън да влачиш, не можеш да намериш друга гледна точка, освен гледната точка на един-двама души и една-две медии, които са извън БНТ“

Петър Волгин изрази притеснение от промените в учебна програма по история за X клас, защото можело да се повтори ученето на българската история, така както са е учила преди 1989 г., но с обратен знак:

„Ще започне да се учи по следния начин: всичко, което е било преди 1944 г., е било прекрасно, цветущо. България е била един рай на земята, демократичен. Дошли са отнякъде, от небето ли, откъде са паднали едни лоши комунисти. И тогава е станало нещо отвратително и просто един мрак е настанал в българското общество“

http://offnews.bg